Close
A lakosságnak három oltás, a turistáknak kettő kell a friss döntés szerint Ausztráliában

A lakosságnak három oltás, a turistáknak kettő kell a friss döntés szerint Ausztráliában

Az ausztrál lakosoknak emlékeztető dózist kell kapniuk ahhoz, hogy teljesen védettnek tekintsék őket a koronavírus ellen, ugyanakkor a turistáknak továbbra is csak két oltásra lesz szükségük ahhoz, hogy beléphessenek az országba.

Ausztrália nemzeti kabinetje csütörtökön késő este hagyta jóvá az ország szakértői csoportjának felülvizsgált ajánlásait, amelynek értelmében akkor tekintik védettnek az ausztrálokat, ha az emlékeztető oltást is megkapták. Egy személy oltási státusza elavultnak minősül, ha

a második adagtól számított hat hónapon belül nem kapja meg a harmadikat.

Az ausztrál döntéshozók csak néhány terület esetében tették kötelezővé a védőoltásokat, de sok magánvállalkozás, köztük nagyvállalatok, éttermek és kiskereskedők is csak akkor engedik be a vendégeket, illetve a vásárlókat, ha oltási igazolással rendelkeznek. Az intézkedések eredményeként az ország világviszonylatban is a legimmunizáltabbak közé tartozik, a statisztikák szerint

a tizenhat éven felüliek kilencvennégy százaléka megkapta már mind a két oltását, az emlékeztető dózisból pedig már tízmilliót beadtak.

Mindeközben az ország az újranyitásra készül. Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, február 21-től Ausztrália minden teljesen beoltott utazónak megnyitja a határait.

Bár Nyugat-Ausztrália kivételével minden államban mentesülhetnek a turisták a karanténkötelezettség alól, továbbra is szigorú szabályokat kell betartaniuk, így friss PCR vagy antigéntesztet kell bemutatniuk, valamint le kell tölteniük az elektronikus beutazási engedélyt (ETA).

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

omikron | ausztrália | covid | beutazás | emlékeztető oltás

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram