Close
Dán dizájn a bajor fővárosban – Ilyen lesz München legújabb stadionja

Dán dizájn a bajor fővárosban – Ilyen lesz München legújabb stadionja

Németország harmadik legnagyobb városa igen népszerű úti cél a turisták körében, hiszen a kiváló sörökön túl tele van látnivalókkal, hangulatos programokkal, no meg persze sporteseményekkel. Az 1972-es nyári olimpiai játékok helyszínéül szolgáló Olimpiai falu hamarosan egy újabb, 11 500 fő befogadására alkalmas csodastadionnal bővülhet.

A dizájnról egy dán építésziroda, a 3XN gondoskodik, amely Koppenhágában már véghezvitt egy hasonló projektet. Legfőbb céljuk egy olyan zöldtetős sportlétesítmény felépítése, amely tökéletes otthont jelenthet majd München jégkorong-, illetve kosárlabdacsapatának, valamint hibátlanul illeszkedik a park meglévő adottságaihoz.

“Kiemelten fontos volt számunkra, hogy egy rugalmasan alakítható, sokoldalú, ugyanakkor erős identitással bíró arénát tervezzünk, ami tiszteleg az Olimpiai park múltja előtt, és természetes módon olvad bele a környezetbe. Szeretnénk tökéletes alapot nyújtani a fantasztikus szurkolói élményhez”

– magyarázta Jan Ammundsen, a 3XN dizájnvezére.

Ha minden a tervek szerint halad, az új aréna 2021 nyarán nyithatja meg kapuit, addig azonban illene kitalálni a nevét. Ha van egy jó ötleted, simán megoszthatod a #NameGameOn hashtag használatával.

(Fotók: Dezeen)

Ez is érdekelhet:

olimpiai park | stadion | aréna | 3XN | münchen

FOLYTASD EZZEL

Eladó ez a Gaudí ihlette, lenyűgöző, háromszintes penthouse

Ha erre az öt dologra figyelsz, mindenkinek megakad a szeme az Airbnb-den

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram