Close
Dán dizájn a bajor fővárosban – Ilyen lesz München legújabb stadionja

Dán dizájn a bajor fővárosban – Ilyen lesz München legújabb stadionja

Németország harmadik legnagyobb városa igen népszerű úti cél a turisták körében, hiszen a kiváló sörökön túl tele van látnivalókkal, hangulatos programokkal, no meg persze sporteseményekkel. Az 1972-es nyári olimpiai játékok helyszínéül szolgáló Olimpiai falu hamarosan egy újabb, 11 500 fő befogadására alkalmas csodastadionnal bővülhet.

A dizájnról egy dán építésziroda, a 3XN gondoskodik, amely Koppenhágában már véghezvitt egy hasonló projektet. Legfőbb céljuk egy olyan zöldtetős sportlétesítmény felépítése, amely tökéletes otthont jelenthet majd München jégkorong-, illetve kosárlabdacsapatának, valamint hibátlanul illeszkedik a park meglévő adottságaihoz.

“Kiemelten fontos volt számunkra, hogy egy rugalmasan alakítható, sokoldalú, ugyanakkor erős identitással bíró arénát tervezzünk, ami tiszteleg az Olimpiai park múltja előtt, és természetes módon olvad bele a környezetbe. Szeretnénk tökéletes alapot nyújtani a fantasztikus szurkolói élményhez”

– magyarázta Jan Ammundsen, a 3XN dizájnvezére.

Ha minden a tervek szerint halad, az új aréna 2021 nyarán nyithatja meg kapuit, addig azonban illene kitalálni a nevét. Ha van egy jó ötleted, simán megoszthatod a #NameGameOn hashtag használatával.

(Fotók: Dezeen)

Ez is érdekelhet:

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom