Close
Elfogadták a törvényt, amivel egy életre megtiltják a mostani fiataloknak, hogy cigit vegyenek Új-Zélandon

Elfogadták a törvényt, amivel egy életre megtiltják a mostani fiataloknak, hogy cigit vegyenek Új-Zélandon

Radikálisan lépnek fel a dohányzás ellen a szigetországban. 

Kedden elfogadták Wellingtonban azt a törvényt, melynek értelmében a fiatalok nem vásárolhatnak maguknak cigarettát egész életükben.

A törvény úgy szól, hogy aki 2009. január 1. után született, nem vásárolhat dohányárut, és senki sem forgalmazhat neki cigarettát.

A szabályozás a vape-re, vagyis az elektromos cigarettára nem vonatkozik.

Az új törvény – amit 76 igennel és 43 nemmel szavaztak meg – a forgalomba hozható cigaretta mennyiségét is korlátozza, valamint a cigibe kerülő nikotin mértékét is csökkentette.

Azok, akik a törvény ellen voltak, azt hangsúlyozták, hogy sok sarki vegyeskereskedés és kisbolt meg fog szűnni, ha nem forgalmazhat cigarettát. Az ellenzők szerint az ilyenfajta tiltás sohasem eredményes, és óriási feketepiacot fog magával húzni.

Az egészségügyi hatóságok egyébként teljesen dohányzásmentessé akarják tenni 2025-re az országot.

(Forrás: Time.com, fotók: Unsplash)

dohányzás | törvény | cigaretta | uj-zeland | wellington

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram