Close
A világ legkülönlegesebb templomát Új-Zélandon kell keresni

A világ legkülönlegesebb templomát Új-Zélandon kell keresni

Őszinték leszünk: sem belföldön, sem külföldön nem szoktunk különösebben bizseregni a templomlátogatások gondolatától – egy idő után már annyira hasonló és egybefolyó az összes. De imádjuk, ha megcáfolnak, és az új-zélandi Ōhaupō TreeChurch-csel ez maradéktalanul sikerült is. A templom egy szimpla fémszerkezet és rengeteg fa: nincsenek falak, padló, tető, kupola, kápolna, szentképek, csak a természet fonja körbe a templomot.

Az élő-lélegző fatemplomot az Északi-szigeten található Ōhaupō városában Barry Cox tejtermő építette. Cox körülbelül négyezer fát ültetett a telekre, és arra gondolt, hogy a földnek kellene itt egy templom. De ahelyett, hogy egy hagyományos kőtemplomot épített volna, úgy döntött, a templomnak a föld részét kell alkotnia.

A fatemplomot 2015-ben nyitotta meg: a vaskeret, a padok és egy márványoltár mellett a templomot alkotó fák és bokrok között például enyves égert, bordó levelű hopp bokrot és gombkoronájú juharfát találunk.

Coxnak nem volt konkrét célja a templommal, csak örül, hogy az emberek szeretik, és hogy sok esküvőt is oda szerveznek. Megértjük, miért.

Ez is érdekelhet:

templom | utazás | város | fatemplom | Ōhaupō

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram