Close
A világ legkülönlegesebb templomát Új-Zélandon kell keresni

A világ legkülönlegesebb templomát Új-Zélandon kell keresni

Őszinték leszünk: sem belföldön, sem külföldön nem szoktunk különösebben bizseregni a templomlátogatások gondolatától – egy idő után már annyira hasonló és egybefolyó az összes. De imádjuk, ha megcáfolnak, és az új-zélandi Ōhaupō TreeChurch-csel ez maradéktalanul sikerült is. A templom egy szimpla fémszerkezet és rengeteg fa: nincsenek falak, padló, tető, kupola, kápolna, szentképek, csak a természet fonja körbe a templomot.

Az élő-lélegző fatemplomot az Északi-szigeten található Ōhaupō városában Barry Cox tejtermő építette. Cox körülbelül négyezer fát ültetett a telekre, és arra gondolt, hogy a földnek kellene itt egy templom. De ahelyett, hogy egy hagyományos kőtemplomot épített volna, úgy döntött, a templomnak a föld részét kell alkotnia.

A fatemplomot 2015-ben nyitotta meg: a vaskeret, a padok és egy márványoltár mellett a templomot alkotó fák és bokrok között például enyves égert, bordó levelű hopp bokrot és gombkoronájú juharfát találunk.

Coxnak nem volt konkrét célja a templommal, csak örül, hogy az emberek szeretik, és hogy sok esküvőt is oda szerveznek. Megértjük, miért.

Ez is érdekelhet:

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom