Close
Ötven év után újra lesz szabadstrand a Római-parton

Ötven év után újra lesz szabadstrand a Római-parton

Dunában felhőtlenül pancsolásra felkészülni!

A hely a Római-parti Plázs nevet viseli majd, ahol szervezett körülmények között, folyamatos vízminőség-ellenőrzés mellett ingyen lehet majd fürdőzni. 1973-ban egyébként a vízminőség romlása miatt szüntették be a kijelölt fürdőhelyeket, a főváros területén pedig a fürdést is betiltották. Idén viszont, közel ötven év után először, ismét szabad lesz a strandolás a Római-parton, írja Óbuda oldala.

A folyamatos vizsgálatok eredményei alapján, mint írják,

„újra kiváló minőségű a természetes fürdővíz, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a Duna budapesti szakaszán, a Római-parton előreláthatólag július 30-tól kijelölt fürdőhelyet üzemeltet”.

A római-parti strandolást a Valyo álmodta újra, az egyesület 2013 óta dolgozott a római-parti strand kiépítéséért, néhány tesztnapon már üzemelt is szabadstrand korábban a vízparton. Idén viszont most először lesz lehetőség hosszabb ideig szabadstrandolni a Rómain.

A nyitást megelőzően az önkormányzat több civil szervezettel (Fák a Rómain, A Mi Rómaink, Civilek a Római-partért egyesület) is egyeztetett. A nyitást a partszakasz felmérése, szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatok, szakhatósági engedélyeztetés előzte meg.

A Római-parti Plázs belépőjegy nélkül lesz látogatóható, a Plázs egy vízimentő-szolgálatot is üzemeltető, bójákkal kijelölt területű, fürdőzésre alkalmas partszakasz lesz, ahol a fürdési idény 2021. július 30-tól augusztus 22-ig tart. A Plázson ingyen ivóvizet, mosdót, pelenkázót, zuhanyzót és napágyakat is biztosítanak.

Ha pedig két pancsolás között túrázni is kedved támad a kánikulában, ezt a gyűjtést érdemes elolvasnod!

(Forrás: Telex, nyitókép: szabadstrand tesztnap 2019-ben. Fotó: Spengler László / Valyo)

FOLYTASD EZZEL
Vállalkozók tiltakoznak az oltási igazolás ellen Montenegróban
Bréking: megnyitja határait Amerika!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom