Close
Ilyenek lesznek a jövő életszerűbb repterei

Ilyenek lesznek a jövő életszerűbb repterei

És nagyon jól tették: most aláírnánk, ha a jövőben tényleg sokkal egyedibbek és praktikusabbak lennének a repülőterek.

Milyennek látná szívesen a következő generáció a reptereket, és milyen szerepet töltenek majd be egy egyre szorosabban összekapcsolódó világban? Elsősorban ezekre a kérdésekre keresték a választ az NC State College építészhallgatói, a munkáikból pedig kiállítás nyílt a European Cultural Centre Velencében.

A bhutáni reptér már most is különleges, de egyre több hasonló jöhet

Az öt dizájncsapat a világ különböző városaiba képzelt el új reptereket, figyelembe véve a helyi kulturális, földrajzi és gazdasági viszonyokat.

A jellemzően jellegtelen hagyományos repterekkel ellentétben a fiatalok élettel teli városi tereket terveztek, persze szem előtt tartva a ma megkerülhetetlen fenntarthatósági, környezeti, szociális követelményeket.

A modellek mellett videós előadások is készültek, és mindegyik projekt meglehetősen egyedi lett: akadt, amelyik a belvárosba, toronyházként tervezte meg a repteret, egy másik csapat pedig a brazíliai szegények és gazdagok közti éles szakadékot igyekezett áthidalni különböző megoldásokkal.

Ez is érdekelhet:

építészet | reptér | video | design | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom