Close
Ilyenek lesznek a jövő életszerűbb repterei

Ilyenek lesznek a jövő életszerűbb repterei

És nagyon jól tették: most aláírnánk, ha a jövőben tényleg sokkal egyedibbek és praktikusabbak lennének a repülőterek.

Milyennek látná szívesen a következő generáció a reptereket, és milyen szerepet töltenek majd be egy egyre szorosabban összekapcsolódó világban? Elsősorban ezekre a kérdésekre keresték a választ az NC State College építészhallgatói, a munkáikból pedig kiállítás nyílt a European Cultural Centre Velencében.

A bhutáni reptér már most is különleges, de egyre több hasonló jöhet

Az öt dizájncsapat a világ különböző városaiba képzelt el új reptereket, figyelembe véve a helyi kulturális, földrajzi és gazdasági viszonyokat.

A jellemzően jellegtelen hagyományos repterekkel ellentétben a fiatalok élettel teli városi tereket terveztek, persze szem előtt tartva a ma megkerülhetetlen fenntarthatósági, környezeti, szociális követelményeket.

A modellek mellett videós előadások is készültek, és mindegyik projekt meglehetősen egyedi lett: akadt, amelyik a belvárosba, toronyházként tervezte meg a repteret, egy másik csapat pedig a brazíliai szegények és gazdagok közti éles szakadékot igyekezett áthidalni különböző megoldásokkal.

Ez is érdekelhet:

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom