Close
Ilyenek lesznek a jövő életszerűbb repterei

Ilyenek lesznek a jövő életszerűbb repterei

És nagyon jól tették: most aláírnánk, ha a jövőben tényleg sokkal egyedibbek és praktikusabbak lennének a repülőterek.

Milyennek látná szívesen a következő generáció a reptereket, és milyen szerepet töltenek majd be egy egyre szorosabban összekapcsolódó világban? Elsősorban ezekre a kérdésekre keresték a választ az NC State College építészhallgatói, a munkáikból pedig kiállítás nyílt a European Cultural Centre Velencében.

A bhutáni reptér már most is különleges, de egyre több hasonló jöhet

Az öt dizájncsapat a világ különböző városaiba képzelt el új reptereket, figyelembe véve a helyi kulturális, földrajzi és gazdasági viszonyokat.

A jellemzően jellegtelen hagyományos repterekkel ellentétben a fiatalok élettel teli városi tereket terveztek, persze szem előtt tartva a ma megkerülhetetlen fenntarthatósági, környezeti, szociális követelményeket.

A modellek mellett videós előadások is készültek, és mindegyik projekt meglehetősen egyedi lett: akadt, amelyik a belvárosba, toronyházként tervezte meg a repteret, egy másik csapat pedig a brazíliai szegények és gazdagok közti éles szakadékot igyekezett áthidalni különböző megoldásokkal.

Ez is érdekelhet:

dizájn | építészet | video | repülőtér | reptér

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom