A badacsonyi vendéglátók már alig várták, hogy újranyissák a helyeket és újra összeüljenek ötletelni. Ennek a lelkesedésnek az eredménye a júniusi nyárindító Tapasok Éjjel-Nappal rendezvény, melynek keretében a Gasztrohegy tíz vendéglátóhelye készül izgalmas falatokkal, fogásokkal.
– Túl azon, hogy a Gasztrohegy már három éve egy valódi, egész éves balatoni szezonra optimalizált program szerepét tölti be a badacsonyi turizmusban, tökéletesen illeszkedik a megváltozott helyzethez. Ezért is ajánljuk bátran ebben az évben is, hogy minél többen látogassanak el hozzánk a tematikus hétvégéken! – mondja Laposa Bence, a Gasztrohegy egyik alapítója az újraindulásról. Már most tervezik az őszi-téli eseményeket és gasztrotúrákat, tematikus hétvégéket.
– Június elején egy kötetlenebb Gasztrohegy-hétvégére számíthatnak a Badacsonyba látogatók. Pénteken és szombaton szabadon lehet bejárni a hegy legjobb vendéglátóhelyeit és kóstolni – ez alkalommal nincs bérlet, vagy vezetett túra, mindenki maga állíthatja össze a menetrendjét. Ebben segít a Gasztrohegy busz, ami a Hableány oldalából indul, így el lehet jutni a központtól távolabbi helyszínekre is. Idén másodszorra rendezzük meg a tapasos hétvégét, múltkor is nagy sikert aratott. Most is rengeteg izgalmas étel kerül a tányérra, lesz lazacpisztráng nigiri, feketekagyló fehérboros mártásban, savanyított süllőpofa, haltatár, libamáj – mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs felelőse.
Tapasok éjjel-nappal / június 4-5.
- Június 4. péntek 18:00-22:30
- Június 5. szombat 11:00- 22:30
Menü:
Hableány – Lazacpisztráng nigiri, szürkemarha wonton, mangalica tonkatsu, jakiniku mártogatós
Bonvino – Sonkás kecskesajttal töltött cukkini, colás csirkeszárnyak, csípős húsgolyók vörösboros mártásban, szarvasgombás sajtkrém, olívás bagett, sült koktélparadicsom, mini rétes, fűszeres marhahús, marinált paprika
Pláne Badacsony borterasz – Spárga vason és eper merlot félecetben • Padron paprika • Liège-i kávé
frissTerasz – Feketekagyló fehérboros raguval, friss baguette
Istvándy Birtok és Borműhely – Szürkemarha tatár Andriska kenyéren • Szőlőlevél, friss kecskesajt, fermentált medvehagyma termés • Gazpacho, mangalica szalonna
Borbatrátok Étterem – Füstölt kacsamell, arancini, rebarbara-eper, chutney
Vánkos – Vega: kovászos uborka shot, tapenad,bagette, Dahl-naan, zöldséges zabfasirt paradicsomos mártásban • Húsos: kovi ubi shot, melegen füstölt pisztrángnyárs, remoulade, csirke curry, naan, májas pite
Tölgyes Kúria – Libamáj vörösbor redukció, kalács, eper "kompót", olívás kenyér, Sorfito, saját készítésű sonkánk, szárított paradicsom, velős pirítós, fermentált zöldségek
Kisfaludy-hát Étterem – Savanyított süllőpofa, harcsa pástétom, keszeges gőzölt burger, konfitált pontytej citrom fondue
Tilia Étterem – Tatár variációk (zöldség, hal, vad)
Résztvevő helyek:
Hableány
Pláne Badacsony borterasz
Vánkos
Bonvino Borbár
Tölgyes Kúria
Istvándy Birtok és Borműhely
Tilia Borvendéglő
Kisfaludy-ház Étterem
frissTerasz
Borbarátok Étterem
Az esemény alatt buszok közlekednek két irányba a Hableány mellől. Egy út ára 1000 Ft / fő, a buszok minimum négy fő esetén indulnak (A: Kisfaludy-ház és frissTerasz, B: Borbarátok, Tölgyes Kúria, Vánkos).
(Fotók: Getty Images, Kovács Fanni)
gasztro | Badacsony | tapas | gasztrohegy | ajánló
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!