Close
Két év után végre újranyitott a világ egyik legelszigeteltebb úti célja

Két év után végre újranyitott a világ egyik legelszigeteltebb úti célja

Ismét meg lehet csodálni Rapa Nui, azaz a Húsvét-sziget vulkáni sziklából faragott ősi „Moai” szobrait, melyek i.sz. 1250 és 1500 között készültek.

Augusztus 4-én a távoli, csendes-óceáni Húsvét-sziget 230 turistát üdvözölhetett, miután a Covid miatt lezárt határai 868 napot követően megnyitottak.

A turizmusért felelős államtitkár, Verónica Kunze elmondta: ”Nagyon boldogok vagyunk, hogy a sziget az újranyitás szakaszába lépett. A legtöbb idegenforgalmi szolgáltatás készen áll a látogatók fogadására, a megfelelő higiéniai protokoll betartásával és a vállalkozások reaktiválásával együtt.”

Rapa Nui polgármestere, Pedro Edmunds szerint nagyok az elvárások, de az emberek boldogok és elégedettek a határnyitás miatt, egyrészt mert fogadhatják a vendégeket, ami fontos a gazdaság számára, másrészt visszakapták a szabadság érzését; ismét elmehetnek a szigetről és persze vissza is tudnak térni oda.

Aki szeretné látni a híres szobrokat, annak először indulás előtt legalább huszonnégy órával készült negatív PCR-t kell bemutatnia és teljes körű oltással kell rendelkeznie. Az új Covid-szabályok mellett a Rapa Nuiba látogatónak a 2018 óta hatályos adminisztratív előírásoknak is meg kell felelnie,

ami egyet jelent a Húsvét-szigetre vonatkozó egységes belépési nyomtatvány kitöltésével, továbbá érvényes útlevél, retúrjegy és turistaszállás-foglalás igazolásával. Emellett harminc napnál tovább nem lehet a szigeten tartózkodni.

Rapa Nui  1900 kilométerre, keletre fekszik Pitcairn-szigetétől és 3540 kilométerre nyugatra Chilétől. Utóbbi fővárosából 5 óra 40 perc alatt lehet odarepülni.

Nemrég adtunk hírt arról, hogy Görögországban változtak a szabályok azokra vonatkozóan, akik nyaralás közben betegszenek meg. Most lássuk, mi a teendőnk más európai országokban!

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

 

húsvét-sziget | újranyitás | chile | covid

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram