Digitális múzeumban vásárolhatjuk meg az orosz-ukrán háború pillanatait

Ukrajna különleges módon igyekszik megőrizni az orosz offenzíva eseményeit az utókornak, amiből mi is vásárolhatunk.

Megnyitja kapuit a Museum of War, Ukrajna digitális múzeuma, ahol az ország ellen indított orosz háború pillanatait rögzítő műalkotásokat szeretnének értékesíteni.

A műalkotások digitális, NFT formátumban (non-fungible token, azaz nem helyettesíthető token, ami napjaink egyik legnépszerűbb digitális terméke – a legújabb Roadster printmagazin címlapján is egy NFT alkotás látható, amire a hónap végéig licitálni lehet) értékesítik, melyekhez videók és képek is csatolhatók, a technológia pedig biztosítja az adategységek egyediségét.

A múzeum logója

A műalkotások három dologra épülnek: egy hírre vagy nyilatkozatra a háború meghatározó pillanataiból, egy dátumra, amikor ezek megtörténtek, valamint egy grafikára, amely mindezeket kifejezővé és műalkotássá teszi.

A készítők egyelőre a háború első három napját tudták digitalizálni; a Warline nevű sorozatban számos ilyen NFT közül válogathatunk.

Az árak 0,15 ethereumtól indulnak, ami kb. 174 ezer forintnak felel meg. Az NFT-kből befolyó összeg az ukrán szaktárcához kerül, ami a pénzt a civilek támogatására és a hadsereg fejlesztésére fordítja.

(Forrás: Artnews, HVG)

digitális múzeum | nft | ukrajna | műalkotás | ukrán

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom