Close
Digitális múzeumban vásárolhatjuk meg az orosz-ukrán háború pillanatait

Digitális múzeumban vásárolhatjuk meg az orosz-ukrán háború pillanatait

Ukrajna különleges módon igyekszik megőrizni az orosz offenzíva eseményeit az utókornak, amiből mi is vásárolhatunk.

Megnyitja kapuit a Museum of War, Ukrajna digitális múzeuma, ahol az ország ellen indított orosz háború pillanatait rögzítő műalkotásokat szeretnének értékesíteni.

A műalkotások digitális, NFT formátumban (non-fungible token, azaz nem helyettesíthető token, ami napjaink egyik legnépszerűbb digitális terméke – a legújabb Roadster printmagazin címlapján is egy NFT alkotás látható, amire a hónap végéig licitálni lehet) értékesítik, melyekhez videók és képek is csatolhatók, a technológia pedig biztosítja az adategységek egyediségét.

A múzeum logója

A műalkotások három dologra épülnek: egy hírre vagy nyilatkozatra a háború meghatározó pillanataiból, egy dátumra, amikor ezek megtörténtek, valamint egy grafikára, amely mindezeket kifejezővé és műalkotássá teszi.

A készítők egyelőre a háború első három napját tudták digitalizálni; a Warline nevű sorozatban számos ilyen NFT közül válogathatunk.

Az árak 0,15 ethereumtól indulnak, ami kb. 174 ezer forintnak felel meg. Az NFT-kből befolyó összeg az ukrán szaktárcához kerül, ami a pénzt a civilek támogatására és a hadsereg fejlesztésére fordítja.

(Forrás: Artnews, HVG)

háború | digitális múzeum | műalkotás | nft | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom