Close
Beindult a licitálás az első hazai címlapon megjelent NFT-re

Beindult a licitálás az első hazai címlapon megjelent NFT-re

Kié lesz a Roadster magazin címlapján megjelent Weiler Péter mű nem felcserélhető tokenje?

Mint arról beszámoltunk: első alkalommal került NFT alkotás magyar sajtótermék címlapjára, ez a mű az egyik legnevsebb hazai képzőművész, Weiler Péter erre a célra készített Kefirszünet a metaverzumban című műve, ami a Roadster március 16-án megjelent nyomtatott kiadásának címlapján látható.

Az NFT-alkotásból egyetlenegy példány érhető el, a befolyt összeget Weiler Péter jótékony céllal az Autistic Art Alapítvány részére ajánlja fel, akik önálló életvitelre nem képes autista fiatalok lakóotthoni ellátását biztosítják.

Napjaink legbefolyásosabb hazai digitális művésze, Weiler Péter

Az úttörő megoldás történetét alaposan elmeséltük a magazinban, illetve kissé kevésbé alaposan egy online cikkünkben, most viszont megosztjuk, hogyan folytatódik a digitális műalkotás története.

A Kefírszünet a metaverzumban két fázisa

Ahogy korábban megírtuk, március 16-án elindult a licit, amely két hétig tart. Ahogy egy NFT-hez illik, megtalálható egy NFT-piacon, méghozzá a Foundationon. Aki erre kíváncsi, annak csak meg kell vennie a magazint és a 137. oldalon lévő QR-kód segítségével máris megnézheti az alkotást.

A március 31-ig tartó, az NFT-re és az ahhoz kapcsolódó fizikai, 80x80cm-es műtárgyra vonatkozó liciten bárki részt vehet, aki rákattint az Autistic Art honlapjára.

A Kefírszünet a metaverzumban című alkotás kikiáltási ára 750 ezer forint, az NFT-t a művész közvetlenül a nyertes licitáló kripto-tárcájára utalja majd el.

Itt a lehetőség, hogy egyszerre jótékonykodj és legyél egy úttörő NFT-alkotás büszke birtokosa!

(Fotó: Hartyányi Norbert)

 

autistic art alapítvány | alkotás | képzőművészet | roadster címlap | kefírszünet a metaverzumban

FOLYTASD EZZEL

Róma új múzeumát minden régészetrajongónak látnia kell

A természet erejét szólaltatja meg az évad művésze – Interjú Baráth Emőkével

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom