Close
Beindult a licitálás az első hazai címlapon megjelent NFT-re

Beindult a licitálás az első hazai címlapon megjelent NFT-re

Kié lesz a Roadster magazin címlapján megjelent Weiler Péter mű nem felcserélhető tokenje?

Mint arról beszámoltunk: első alkalommal került NFT alkotás magyar sajtótermék címlapjára, ez a mű az egyik legnevsebb hazai képzőművész, Weiler Péter erre a célra készített Kefirszünet a metaverzumban című műve, ami a Roadster március 16-án megjelent nyomtatott kiadásának címlapján látható.

Az NFT-alkotásból egyetlenegy példány érhető el, a befolyt összeget Weiler Péter jótékony céllal az Autistic Art Alapítvány részére ajánlja fel, akik önálló életvitelre nem képes autista fiatalok lakóotthoni ellátását biztosítják.

Napjaink legbefolyásosabb hazai digitális művésze, Weiler Péter

Az úttörő megoldás történetét alaposan elmeséltük a magazinban, illetve kissé kevésbé alaposan egy online cikkünkben, most viszont megosztjuk, hogyan folytatódik a digitális műalkotás története.

A Kefírszünet a metaverzumban két fázisa

Ahogy korábban megírtuk, március 16-án elindult a licit, amely két hétig tart. Ahogy egy NFT-hez illik, megtalálható egy NFT-piacon, méghozzá a Foundationon. Aki erre kíváncsi, annak csak meg kell vennie a magazint és a 137. oldalon lévő QR-kód segítségével máris megnézheti az alkotást.

A március 31-ig tartó, az NFT-re és az ahhoz kapcsolódó fizikai, 80x80cm-es műtárgyra vonatkozó liciten bárki részt vehet, aki rákattint az Autistic Art honlapjára.

A Kefírszünet a metaverzumban című alkotás kikiáltási ára 750 ezer forint, az NFT-t a művész közvetlenül a nyertes licitáló kripto-tárcájára utalja majd el.

Itt a lehetőség, hogy egyszerre jótékonykodj és legyél egy úttörő NFT-alkotás büszke birtokosa!

(Fotó: Hartyányi Norbert)

 

képzőművészet | alkotás | kefírszünet a metaverzumban | nft címlap | weiler péter

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram