Close
Beindult a licitálás az első hazai címlapon megjelent NFT-re

Beindult a licitálás az első hazai címlapon megjelent NFT-re

Kié lesz a Roadster magazin címlapján megjelent Weiler Péter mű nem felcserélhető tokenje?

Mint arról beszámoltunk: első alkalommal került NFT alkotás magyar sajtótermék címlapjára, ez a mű az egyik legnevsebb hazai képzőművész, Weiler Péter erre a célra készített Kefirszünet a metaverzumban című műve, ami a Roadster március 16-án megjelent nyomtatott kiadásának címlapján látható.

Az NFT-alkotásból egyetlenegy példány érhető el, a befolyt összeget Weiler Péter jótékony céllal az Autistic Art Alapítvány részére ajánlja fel, akik önálló életvitelre nem képes autista fiatalok lakóotthoni ellátását biztosítják.

Napjaink legbefolyásosabb hazai digitális művésze, Weiler Péter

Az úttörő megoldás történetét alaposan elmeséltük a magazinban, illetve kissé kevésbé alaposan egy online cikkünkben, most viszont megosztjuk, hogyan folytatódik a digitális műalkotás története.

A Kefírszünet a metaverzumban két fázisa

Ahogy korábban megírtuk, március 16-án elindult a licit, amely két hétig tart. Ahogy egy NFT-hez illik, megtalálható egy NFT-piacon, méghozzá a Foundationon. Aki erre kíváncsi, annak csak meg kell vennie a magazint és a 137. oldalon lévő QR-kód segítségével máris megnézheti az alkotást.

A március 31-ig tartó, az NFT-re és az ahhoz kapcsolódó fizikai, 80x80cm-es műtárgyra vonatkozó liciten bárki részt vehet, aki rákattint az Autistic Art honlapjára.

A Kefírszünet a metaverzumban című alkotás kikiáltási ára 750 ezer forint, az NFT-t a művész közvetlenül a nyertes licitáló kripto-tárcájára utalja majd el.

Itt a lehetőség, hogy egyszerre jótékonykodj és legyél egy úttörő NFT-alkotás büszke birtokosa!

(Fotó: Hartyányi Norbert)

 

nft | roadster címlap | licit | weiler péter | nft címlap

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram