Beindult a licitálás az első hazai címlapon megjelent NFT-re

Kié lesz a Roadster magazin címlapján megjelent Weiler Péter mű nem felcserélhető tokenje?

Mint arról beszámoltunk: első alkalommal került NFT alkotás magyar sajtótermék címlapjára, ez a mű az egyik legnevsebb hazai képzőművész, Weiler Péter erre a célra készített Kefirszünet a metaverzumban című műve, ami a Roadster március 16-án megjelent nyomtatott kiadásának címlapján látható.

Az NFT-alkotásból egyetlenegy példány érhető el, a befolyt összeget Weiler Péter jótékony céllal az Autistic Art Alapítvány részére ajánlja fel, akik önálló életvitelre nem képes autista fiatalok lakóotthoni ellátását biztosítják.

Napjaink legbefolyásosabb hazai digitális művésze, Weiler Péter

Az úttörő megoldás történetét alaposan elmeséltük a magazinban, illetve kissé kevésbé alaposan egy online cikkünkben, most viszont megosztjuk, hogyan folytatódik a digitális műalkotás története.

A Kefírszünet a metaverzumban két fázisa

Ahogy korábban megírtuk, március 16-án elindult a licit, amely két hétig tart. Ahogy egy NFT-hez illik, megtalálható egy NFT-piacon, méghozzá a Foundationon. Aki erre kíváncsi, annak csak meg kell vennie a magazint és a 137. oldalon lévő QR-kód segítségével máris megnézheti az alkotást.

A március 31-ig tartó, az NFT-re és az ahhoz kapcsolódó fizikai, 80x80cm-es műtárgyra vonatkozó liciten bárki részt vehet, aki rákattint az Autistic Art honlapjára.

A Kefírszünet a metaverzumban című alkotás kikiáltási ára 750 ezer forint, az NFT-t a művész közvetlenül a nyertes licitáló kripto-tárcájára utalja majd el.

Itt a lehetőség, hogy egyszerre jótékonykodj és legyél egy úttörő NFT-alkotás büszke birtokosa!

(Fotó: Hartyányi Norbert)

 

weiler péter | alkotás | képzőművészet | autistic art alapítvány | nft

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom