Close
“Nincs ok a pánikra” – A háborús fenyegetés ellenére Ukrajna hívogatja a turistákat

“Nincs ok a pánikra” – A háborús fenyegetés ellenére Ukrajna hívogatja a turistákat

Keleti szomszédunk idegenforgalmi hivatala arra buzdítja az ország iránt érdeklődőket, hogy az esetleges orosz invázió fenyegető veszélye ellenére “maradjanak nyugodtak és látogassanak el Ukrajnába”.

Százezernél is több orosz katona gyűlt össze az orosz-ukrán határ közelében, ám a Visit Ukraine kampány friss közleménye szerint “nincs ok a pánikra”, és “a helyzet az ukrán határon továbbra is ellenőrzés alatt áll”.

“Túl kevés a pozitív hír mostanság az információs térben” – áll a közleményben, amely arra buzdítja az embereket, hogy keressék fel “a fenséges Kijevet, a pörgős Harkovot, az illatos Lvivet, a hangulatos Csernyivcit, az izgalmas Odesszát, a hatalmas Zaporizzsját, a csodálatos Herszont”.

Ukrajna minden évben turisták ezreit vonzza a nyüzsgő és történelmi városaiba, leginkább Kijevbe és Odesszába, mint ahogyan a csernobili atomkatasztrófa helyszíne is népszerű –

utóbbi nem kis részben az HBO 2019-es sorozatának köszönhetően.

Nem mindenki üdvözli ezt a kampányt, az angol kormány például  jelenleg azt tanácsolja, hogy a britek csak a legszükségesebb esetben utazzanak Ukrajnába, míg az amerikai külügyminisztérium a negyedik (azaz “ne utazzon oda”) szintre sorolja az országot.

Sosem gondolnánk, melyek a legbiztonságosabb országok az egyedül utazóknak. Itt eláruljuk.

(Forrás: Independent, fotók:  Unsplash)

valgyimir putyin | turizmus | kijev | kampány | háború

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram