Három ünnepi koktél, amely otthon is könnyen elkészíthető

A karácsony közeledtével itt az ideje, hogy felfrissítsük otthoni itallistánkat, új koktélrecepteket sajátítsunk el, hogy aztán elkápráztathassuk vendégeinket. Bár egyszerű italokról van szó, érdemes gyakorolnunk egy keveset például az ajándékok beszerzését követően, vagy egy romantikus film előtt.

Tojáslikőrös koktél

A tojáslikőr az egyik leghagyományosabb karácsonyi alkohol, amely koktélok alapja is lehet. Ezek tökéletes desszertitalként szolgálhatnak a klasszikus fűszerezésű mézeskalácsok és bejglik mellé az ünnepi vacsora zárásaként.

Hozzávalók:

  • 30 ml vodka
  • 30 ml mandulalikőr
  • 30 ml tojáslikőr
  • kandiscukor
  • fahéj
  • frissen őrölt szerecsendió

 

Elkészítése:

  1. Nedvesítsük meg a pohár peremét egy kevés tojáslikőrrel, majd mártsuk bele a kandiscukorba!
  2. Öntsük a shakerbe az alkoholokat, rázzuk össze, majd töltsük bele a pohárba!
  3. Szórjuk meg egy kevés fahéjjal és frissen őrölt szerecsendióval!

Winter breeze koktél

A kajakómát csökkenti ez az igazán frissítő koktél, aminek üdeségét a menta és a grapefruitlé adja. Tökéletes ital lehet az ünnepi villásreggelikhez is prosecco helyett.

Hozzávalók:

  • 30 ml vodka
  • 30 ml grépfrútlé
  • 60 ml tonik
  • gránátalmamagok
  • áfonya
  • mentalevelek

Elkészítés:

  1. A shakerben rázzuk össze a vodkát, a tonikot és a grépfrútlevet!
  2. Töltsünk meg egy poharat jéggel, öntsük rá az italt! Díszítsük a gránátalma magjaival, az áfonyával és a mentával!

Narancsos gin-tonik

  • 250 ml narancslé
  • 375 ml hideg tonik
  • 160 ml gin
  • késhegynyi őrölt kardamom
  • 2 rozmaringág
  • 1 narancs, vékonyra szeletelve
  • jég

Elkészítése:

  1. Öntsük a narancslevet egy kis lábasba, szórjuk bele a kardamomot, tegyük hozzá a rozmaringágakat! Forraljuk fel, majd főzzük két-három percig, hogy a narancslé kissé besűrűsödjön!
  2. A narancslevet szűrjük le, öntsük bele egy kancsóba, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön!
  3. Négy pohár között osszuk el a gint és a narancsszeleteket, töltsük rá a gyümölcslevet, halmozzuk a tetejére a jégkockákat, végül öntsük le a jéghideg tonikkal!

 

(Fotók: Getty Images)

tipp | könnyű | koktél | három | advent

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom