A karácsony közeledtével itt az ideje, hogy felfrissítsük otthoni itallistánkat, új koktélrecepteket sajátítsunk el, hogy aztán elkápráztathassuk vendégeinket. Bár egyszerű italokról van szó, érdemes gyakorolnunk egy keveset például az ajándékok beszerzését követően, vagy egy romantikus film előtt.
Tojáslikőrös koktél
A tojáslikőr az egyik leghagyományosabb karácsonyi alkohol, amely koktélok alapja is lehet. Ezek tökéletes desszertitalként szolgálhatnak a klasszikus fűszerezésű mézeskalácsok és bejglik mellé az ünnepi vacsora zárásaként.
Hozzávalók:
- 30 ml vodka
- 30 ml mandulalikőr
- 30 ml tojáslikőr
- kandiscukor
- fahéj
- frissen őrölt szerecsendió
Elkészítése:
- Nedvesítsük meg a pohár peremét egy kevés tojáslikőrrel, majd mártsuk bele a kandiscukorba!
- Öntsük a shakerbe az alkoholokat, rázzuk össze, majd töltsük bele a pohárba!
- Szórjuk meg egy kevés fahéjjal és frissen őrölt szerecsendióval!
Winter breeze koktél
A kajakómát csökkenti ez az igazán frissítő koktél, aminek üdeségét a menta és a grapefruitlé adja. Tökéletes ital lehet az ünnepi villásreggelikhez is prosecco helyett.
Hozzávalók:
- 30 ml vodka
- 30 ml grépfrútlé
- 60 ml tonik
- gránátalmamagok
- áfonya
- mentalevelek
Elkészítés:
- A shakerben rázzuk össze a vodkát, a tonikot és a grépfrútlevet!
- Töltsünk meg egy poharat jéggel, öntsük rá az italt! Díszítsük a gránátalma magjaival, az áfonyával és a mentával!
Narancsos gin-tonik
- 250 ml narancslé
- 375 ml hideg tonik
- 160 ml gin
- késhegynyi őrölt kardamom
- 2 rozmaringág
- 1 narancs, vékonyra szeletelve
- jég
Elkészítése:
- Öntsük a narancslevet egy kis lábasba, szórjuk bele a kardamomot, tegyük hozzá a rozmaringágakat! Forraljuk fel, majd főzzük két-három percig, hogy a narancslé kissé besűrűsödjön!
- A narancslevet szűrjük le, öntsük bele egy kancsóba, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön!
- Négy pohár között osszuk el a gint és a narancsszeleteket, töltsük rá a gyümölcslevet, halmozzuk a tetejére a jégkockákat, végül öntsük le a jéghideg tonikkal!
(Fotók: Getty Images)
koktél | advent | három | tipp | recept | karácsony
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!