Élőben találkozhatsz az Életrevalók rendezőpárosával, ha benevezel a moziéjszakára az Urániában

Európai Moziéjszaka jön az Urániában, amin a zseniális rendezőpáros, Éric Toledano és Olivier Nakache is részt vesz. Mondjuk a részleteket!

Premier előtt látható az Ennél csak jobb jöhet című francia filmvígjáték a két rendező, Éric Toledano és Olivier Nakache részvételével december 5-én az Európai Moziéjszakán, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Az Európai Moziéjszakát december első hetében rendezik meg Európa számos pontján, az esemény budapesti helyszíne az Uránia Nemzeti Filmszínház lesz.

A világhírű rendezőpáros, akinek nevéhez olyan kultikus filmek fűződnek, mint az Életrevalók vagy az Eszeveszett esküvő, a vetítés után közönségtalálkozón vesz részt.

Az eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az Uránia honlapján, a film műsoroldalán lehet. Az Európai Moziéjszaka hagyománya 2018-ban indult a Kreatív Európa Media kezdeményezésére és az Europa Cinemas társszervezésében, célja, hogy a sokszínű és gazdag európai filmkultúra közös ünnepe legyen.

Az érdeklődők ingyenes, közönségtalálkozókkal kísért vetítéseken láthatják a Media alprogram keretében támogatott európai filmeket, találkozhatnak az általuk képviselt európai értékekkel. Az Urániában rendezett idei esemény együttműködő partnere a film magyarországi forgalmazója, a Mozinet.

A hamarosan a magyar mozikban is látható vígjáték két főhőse Albert (Pio Marmai) és Bruno (Jonathan Cohen), két kisstílű szélhámos, aki ingyen sör reményében elmegy egy klímaaktivista gyűlésre. A két férfi egy vonzó tüntetőnek (Noémie Merlant) köszönhetően az ökoharcosok között marad, annak ellenére, hogy egyáltalán nem érdekli őket a Föld megmentése.

A társaság tagjai egyre jobban befogadják őket, nem tudván, hogy Bruno és Albert csak a saját hasznát keresi az akciókban. Eközben a két barát között egyre nő a feszültség a lányért való versengésben. Az Ennél csak jobb jöhet december 28-tól látható országosan a mozikban, szinkronizált és feliratos változatban is.

Éric Toledano (1971) és Olivier Nakache (1973) huszonévesen egy nyári táborban találkoztak, először itt szövögették álmaikat közös filmekről. Első közös nagyjátékfilmjüket, a 2005-ben készült Csajozós páros-t Jean-Paul Rouve és Gerard Depardieu főszereplésével forgatták.

Jean-Paul Rouve a következő vígjátékukban, a Volt egyszer egy nyár-ban is főszerepet kapott és mellette feltűnt Omar Sy, akivel a későbbiekben rendszeresen együtt dolgoztak. 2011-ben Omar Sy és Francois Cluzet főszereplésével készítették Életrevalók című filmjüket, amely világsiker lett.

Következő filmjüket, a Sambá-t Omar Sy és Charlotte Gainsbourg főszereplésével forgatták, s szintén többmilliós nézettséget ért el. Újabb nagy sikert hozott számukra 2017-ben az Eszeveszett esküvő Jean-Pierre Bacrival, Jean-Paul Rouve-val, majd következett 2019-ben a Különleges életek Vincent Cassel és Reda Kateb alakításával.

(Fotók: Getty, Port.hu)

Életrevalók | moziéjszaka | film | uránia | mozi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom