Close
Többé már nem határ a csillagos ég: űrturisztikai utazási iroda nyílt Angliában

Többé már nem határ a csillagos ég: űrturisztikai utazási iroda nyílt Angliában

A végtelenbe és tovább.

A világ első olyan utazási irodája nyitott meg az Egyesült Királyságban, amely egy all inclusive ellátással csalogató török wellness hotel vagy egy hawaii bungaló helyett az űrbe küldi ügyfeleit.

A londoni székhelyű RocketBreaks által indított ügynökség teljes körű szolgáltatást kínál a leendő űrutasoknak, beleértve a jegyeket, a szállást, az étkezést és az űrben való tartózkodásra felkészítő speciális programok koordinálását.

A csomag tartalmaz egynapos űrutazást, a súlytalanság állapotának átélését és éjszakázást az Aurora állomáson (űrhotelben).

A 320 kilométerre a Föld felett lebegő Aurorán egy privát repülőgép kabinméretének megfelelő tizenhárom méter hosszú, és négy méter széles lakosztály vár az űrutazókra, akik órákra odatapaszthatják az orrukat az ablakra, hiszen odafentről bámulni a Földet és a végtelennek ható világűrt, semmilyen más élményhez nem hasonlítható. Ott naponta tizenhatszor lehetnek szemtanúi a napfelkeltének, és egészen új perspektívából gyönyörködhetnek a szárazföldben és az óceánokban. A szálloda egy időben négy vendéget és a korábbi asztronautákból álló kétfős személyzetet tud fogadni.

Ami a foglalást illeti, első lépésként a RocketBreaks-szel partnerségben működő felkészítőközpontok egyikébe kell bejutni, ahol trenírozzák az utast a nem mindennapi kalandra. Aztán jöhet a várólistára feliratkozás és a reménykedés.

David Doughty, a RocketBreaks alapítója szerint egyértelműen az űr jelenti az utazási iparág jövőjét, a RocketBreaks célja pedig az, hogy az egyik legelismertebb irodává váljon ebben a szegmensben. Arról viszont semmit sem mondott, hogy az űrutazáshoz is szükség lesz-e Covid-útlevélre.

(Forrás: EuroNews, fotók: Unsplash, Orion Span)

FOLYTASD EZZEL
Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában
Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom