Close
Többé már nem határ a csillagos ég: űrturisztikai utazási iroda nyílt Angliában

Többé már nem határ a csillagos ég: űrturisztikai utazási iroda nyílt Angliában

A végtelenbe és tovább.

A világ első olyan utazási irodája nyitott meg az Egyesült Királyságban, amely egy all inclusive ellátással csalogató török wellness hotel vagy egy hawaii bungaló helyett az űrbe küldi ügyfeleit.

A londoni székhelyű RocketBreaks által indított ügynökség teljes körű szolgáltatást kínál a leendő űrutasoknak, beleértve a jegyeket, a szállást, az étkezést és az űrben való tartózkodásra felkészítő speciális programok koordinálását.

A csomag tartalmaz egynapos űrutazást, a súlytalanság állapotának átélését és éjszakázást az Aurora állomáson (űrhotelben).

A 320 kilométerre a Föld felett lebegő Aurorán egy privát repülőgép kabinméretének megfelelő tizenhárom méter hosszú, és négy méter széles lakosztály vár az űrutazókra, akik órákra odatapaszthatják az orrukat az ablakra, hiszen odafentről bámulni a Földet és a végtelennek ható világűrt, semmilyen más élményhez nem hasonlítható. Ott naponta tizenhatszor lehetnek szemtanúi a napfelkeltének, és egészen új perspektívából gyönyörködhetnek a szárazföldben és az óceánokban. A szálloda egy időben négy vendéget és a korábbi asztronautákból álló kétfős személyzetet tud fogadni.

Ami a foglalást illeti, első lépésként a RocketBreaks-szel partnerségben működő felkészítőközpontok egyikébe kell bejutni, ahol trenírozzák az utast a nem mindennapi kalandra. Aztán jöhet a várólistára feliratkozás és a reménykedés.

David Doughty, a RocketBreaks alapítója szerint egyértelműen az űr jelenti az utazási iparág jövőjét, a RocketBreaks célja pedig az, hogy az egyik legelismertebb irodává váljon ebben a szegmensben. Arról viszont semmit sem mondott, hogy az űrutazáshoz is szükség lesz-e Covid-útlevélre.

(Forrás: EuroNews, fotók: Unsplash, Orion Span)

világon | london | utazási | űr | első

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram