Close
Sokkal mélyebben hatott ránk az utazás hiánya, mint gondolnánk

Sokkal mélyebben hatott ránk az utazás hiánya, mint gondolnánk

Hivatalosan is kijelenthetjük, hogy nem utazni érzelmileg káros.

Az Amex Trendex amerikai trendkutató intézet 2020-as felmérése szerint az a kicsi–közepes–közepes-fölé stressz és nyomasztó érzés, amit az utazás hiánya okozott, nagyon nem volt egyedi jelenség 2020-ban: a kutatás szerint

annyira hiányzik az embereknek az utazás, hogy az súlyosan hatott az érzelmeinkre és a mentális egészségünkre.

A kutatásban több ezer, átlagos keresetű amerikait kérdeztek meg, akiknek közel a fele szerint az, hogy nem utazhatnak, nyugtalanná, idegessé és stresszessé teszi őket. Négy résztvevőből három pedig azt mondta, hogy az utazás az egyik legfőbb dolog, ami hiányzik most az életéből.

A válaszolók hatvanhét százaléka a jövőben kisebb csoportokban tervez utazni – családdal vagy szűk baráti körrel –, és az utazás megtervezesénél minden eddiginél fontosabb szemponttá vált a flexibilitás és az, hogy online információk helyett valódi emberektől tájékozódhassanak a célállomás korlátozásainak feltételeiről.

A megkérdezettek emellett szeretnének hosszabb nyaralásokon részt venni; ötven százalékuk akár egy egész évet is máshol töltene, ha pénzügyileg megengedheti magának, és megfelelőek az egészségügyi feltételek. Ha te is gondolkoznál ilyenben, itt gyűjtöttünk egy nagyot azokból az izgalmas országokból, amelyek a digitális nomádoknak nyújtanak ajánlatokat.

Mi teljesen tudunk azonosulni az utazás hiánya okozta (világ)fájdalommal, de mindennél jobban bízunk benne, hogy 2021 már az utazás éve lesz!

(Forrás: Travel and Leisure)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom