Close
Sokkal mélyebben hatott ránk az utazás hiánya, mint gondolnánk

Sokkal mélyebben hatott ránk az utazás hiánya, mint gondolnánk

Hivatalosan is kijelenthetjük, hogy nem utazni érzelmileg káros.

Az Amex Trendex amerikai trendkutató intézet 2020-as felmérése szerint az a kicsi–közepes–közepes-fölé stressz és nyomasztó érzés, amit az utazás hiánya okozott, nagyon nem volt egyedi jelenség 2020-ban: a kutatás szerint

annyira hiányzik az embereknek az utazás, hogy az súlyosan hatott az érzelmeinkre és a mentális egészségünkre.

A kutatásban több ezer, átlagos keresetű amerikait kérdeztek meg, akiknek közel a fele szerint az, hogy nem utazhatnak, nyugtalanná, idegessé és stresszessé teszi őket. Négy résztvevőből három pedig azt mondta, hogy az utazás az egyik legfőbb dolog, ami hiányzik most az életéből.

A válaszolók hatvanhét százaléka a jövőben kisebb csoportokban tervez utazni – családdal vagy szűk baráti körrel –, és az utazás megtervezesénél minden eddiginél fontosabb szemponttá vált a flexibilitás és az, hogy online információk helyett valódi emberektől tájékozódhassanak a célállomás korlátozásainak feltételeiről.

A megkérdezettek emellett szeretnének hosszabb nyaralásokon részt venni; ötven százalékuk akár egy egész évet is máshol töltene, ha pénzügyileg megengedheti magának, és megfelelőek az egészségügyi feltételek. Ha te is gondolkoznál ilyenben, itt gyűjtöttünk egy nagyot azokból az izgalmas országokból, amelyek a digitális nomádoknak nyújtanak ajánlatokat.

Mi teljesen tudunk azonosulni az utazás hiánya okozta (világ)fájdalommal, de mindennél jobban bízunk benne, hogy 2021 már az utazás éve lesz!

(Forrás: Travel and Leisure)

amex trendex | világutazó | világfájdalom | covid-19 | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram