Íme, a legfrissebb lista, ezekbe az európai országokba utazhatunk teljesen szabadon

A nyári szezonra készülve egyre több ország törli el a járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozásokat, legutóbb például Ausztria is meglépte azt, amire sokan régóta vártak. Lássuk az aktuális összesítést!

Ausztria

Ausztria sokáig kivárt, de május 16-tól végül eltörölte a beutazási korlátozásokat, így már oltástól függetlenül ruccanhatunk át egy bécsi múzeumlátogatásra vagy egy karintiai kirándulásra. Korábban megszüntették már a belföldi óvintézkedéseket, köztük a maszkviselést is.

Bulgária

Bulgária május elejétől fogadja korlátozások nélkül az utazókat, így semmi sem állhat az útjába annak, hogy élvezzük az ország változatos tájait a hegyektől a gyönyörű fekete-tengeri strandokig. A kötelező maszkviselés szintén megszűnt.

Belogradcsik, Bulgária

Csehország

Egy prágai sörözésre már április 9-től mindenféle Covid-papír nélkül átugorhatunk Csehországba, a tömegközlekedésen és a taxikban viszont még kötelező a maszk.

Dánia

A magas átoltottságnak köszönhetően Dánia az uniós országok közül elsőként, még február elején feloldotta az összes belföldi járványkorlátozást, majd március 29-én megszűntek a nemzetközi beutazásra vonatkozó Covid-szabályok is.

Koppenhága

Görögország

Némi huzavona után Görögország végül május 1-jén törölte el a beutazási követelményeket. Beltéren ugyan továbbra is kötelező a maszk, de ez nem érinti lényegesen a hétköznapokat, mivel az élet javarésze szabadtéren zajlik.

Horvátország

A magyarok egyik legkedveltebb úti célja május 2-ától törölte el a beutazási szabályokat, így már szabadon fedezhetjük fel az ezer sziget országát.

Dubrovnik

Izland

Izlandon szintén hamar, még február 25-én oldották fel az összes, járvánnyal kapcsolatos korlátozást, ugyanakkor továbbra is ösztönzik a tesztelést és a karantént a Covid terjedésének megfékezésére.

Írország

A Guinness kedvelői már március 6-án örülhettek, amikor megszűntek a beutazási követelmények. A maszkviselés néhány héttel korábban, február 28-án vált opcionálissá.

Cobh, Írország

Lengyelország

A lengyelek március 28-án szüntették meg a beutazási korlátozásokat, és maszkot sem kell már viselni náluk.

Lettország

Április 1-től az Európai Unióból, az Európai Gazdasági Térség országaiból valamint a Svájcból és Egyesült Királyságból érkezőknek nem kell oltási vagy gyógyultsági igazolványt illetve negatív teszteredményt felmutatniuk, a felsoroltakon kívül országokból érkezőknek azonban ezt továbbra is meg kell tenniük. A tömegközlekedési eszközökön továbbra is FFP2 maszkot kell hordani.

Litvánia

Litvániába február közepétől lehet korlátozásmentesen utazni az uniós és EGT-országokból, valamint például az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és Új-Zélandról. A tömegközlekedési eszközökön azonban továbbra is kötelező a maszk.

Madeira Autonóm Tartomány

Bár Portugáliába még mindig csak teszttel vagy igazolással léphetünk be, Madeira népszerű üdülőszigetén már eltörölték a beutazási követelményeket. A látogatóknak ugyanakkor azt javasolják, hogy regisztráljanak a Madeira Safe digitális platformon, és továbbra is kötelező a maszk viselése a beltéri nyilvános helyeken, az éttermekbe, bárokba és

más helyszínekre való belépéshez pedig oltási igazolás szükséges.

Ha pedig Portugálián utazunk keresztül, ugyanúgy be kell mutatnunk az igazolásokat.

Câmara de Lobos

Montenegró

A Balkán gyöngyszeme már március közepén feloldotta a belépési korlátozásokat, a beltéri nyilvános helyeken, éttermekben, bárokban és szállodákban viszont továbbra is maszkot kell viselni.

Norvégia

Norvégia február 12-én törölte el a beutazási követelményeket, és belföldön sincsenek korlátozások, sőt, akkor sem kötelező tesztet végezni, ha valaki megbetegszik.

Románia

Romániába március 9. óta léphetünk be szabadon, és megszűntek a belföldi korlátozások is.

Brassó

Svájc

Svájc május 2-től törölte el a járvánnyal kapcsolatos beutazási követelményeket, miután április 1-jén már megszabadult a maszkoktól is.

Svédország

Április 1-től Svédország is megszüntette valamennyi járványügyi beutazási korlátozását.

Szerbia

Szerbia május 3. óta várja a látogatókat korlátozások nélkül.

Zlatibor

Szlovénia

Szlovénia február 19-től törölte el a beutazási követelményeket, a legtöbb belföldi korlátozás pedig április 13-án szűnt meg, de a tömegközlekedési eszközökön és a beltéri nyilvános helyeken továbbra is maszkot kell viselni.

Még szerencse, hogy idén nyáron már lehet utazni, mert a kutatásokból úgy tűnik, a magyarok mentális egészségét nagyon megviselték a korlátozások. Az utazási kedv mostanra viszont olyan nagyra nőtt, hogy az emberek teljesen biztosra akarnak menni, amikor a nyaralást szervezik.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

 

oltás nélkül | korlátozások feloldása | teszt nélkül | beutazás | szabadon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom