Hamarosan már csak engedéllyel utazhatunk az Egyesült Királyságba

Az európai uniós állampolgároknak jövőre tizenkét eurót, azaz nagyjából négyezerötszáz forintot kell fizetniük a brit utazási engedélyekért.

Az Európai Unió állampolgárainak jövő évtől elektronikus utazási engedélyt (ETA) kell igényelniük, ha az Egyesült Királyságba utaznának. Az ETA tíz fontba fog kerülni és két évig lesz érvényes.

Az uniós lakosokon kívül számos más ország állampolgárainak is engedélyt kell beszerezniük az Egyesült Királyságba való beutazáshoz. Elsőként a katariaknak, rájuk az előírás november 15-től vonatkozik. 2024. februárjától a Perzsa-öböl számos más arab államának állampolgárait is bevonják a rendszerbe. Bahrein, Jordánia, Kuvait, Omán, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek lakosainak is ETA-t kell kiváltaniuk.

Az EU állampolgároknak és más országokból, például az Egyesült Államokból, Ausztráliából és Új-Zélandról érkező utazóknak, akik turisztikai vagy üzleti célból vízummentesen léphetnek be az Egyesült Királyság területére, a jövő év folyamán kell ETA-t kérvényezniük. Azt, hogy pontosan mikortól lép életbe a szabályozás, egyelőre nem tudni, annyi bizonyos, hogy 2024-ben már az új előírások szerint lehet majd utazni.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

engedély | utazási engedély | eta | Anglia | vízum

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom