Close
Amíg Ukrajnára figyeltünk, fontos utazási változások történtek

Amíg Ukrajnára figyeltünk, fontos utazási változások történtek

Három ország is arra jutott, hogy már nincs értelme az utazási korlátozásoknak.

Izland, Norvégia és Szlovénia is úgy döntött, hogy felold minden Coviddal kapcsolatos belépési korlátozást, miután értékelte a járványhelyzetet és arra a következtetésre jutott, hogy az utazási tilalmak már nem játszanak jelentős szerepet a vírus terjedésének megakadályozásában.

Az izlandi hatóságok még a múlt hónapban jelentették be, hogy eltörlik a határon addig érvényben lévő, koronavírussal kapcsolatos előírásokat, miközben arra is felhívták a figyelmet, hogy a vízumkövetelmények nem változtak.

Az ország emellett feloldott minden belföldi járványkorlátozást is.

Norvégiában február 12. óta nincs szükség tesztre, regisztrációra, és karanténba sem kell vonulniuk a belépőknek, emellett a többi Covid-szabályt, így a maszkviselés és a távolságtartás szabályát is eltörölték.

Szintén megszüntette az utazókra és hétköznapokra vonatkozó korlátozásokat is Szlovénia, ahol a belépéshez már nincs szükség az oltottságot, gyógyulást, vagy negatív teszteredményt bizonyító dokumentumra.

És hogy miért érdemes ebbe a szomszédos országba utaznod? Mutatunk kilenc jó okot.

(Forrás: schengenvisainfo.com, képek: Unsplash)

covid | járvány | korlátozások feloldása | norvégia | beutazási szabály

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram