Close
Amíg Ukrajnára figyeltünk, fontos utazási változások történtek

Amíg Ukrajnára figyeltünk, fontos utazási változások történtek

Három ország is arra jutott, hogy már nincs értelme az utazási korlátozásoknak.

Izland, Norvégia és Szlovénia is úgy döntött, hogy felold minden Coviddal kapcsolatos belépési korlátozást, miután értékelte a járványhelyzetet és arra a következtetésre jutott, hogy az utazási tilalmak már nem játszanak jelentős szerepet a vírus terjedésének megakadályozásában.

Az izlandi hatóságok még a múlt hónapban jelentették be, hogy eltörlik a határon addig érvényben lévő, koronavírussal kapcsolatos előírásokat, miközben arra is felhívták a figyelmet, hogy a vízumkövetelmények nem változtak.

Az ország emellett feloldott minden belföldi járványkorlátozást is.

Norvégiában február 12. óta nincs szükség tesztre, regisztrációra, és karanténba sem kell vonulniuk a belépőknek, emellett a többi Covid-szabályt, így a maszkviselés és a távolságtartás szabályát is eltörölték.

Szintén megszüntette az utazókra és hétköznapokra vonatkozó korlátozásokat is Szlovénia, ahol a belépéshez már nincs szükség az oltottságot, gyógyulást, vagy negatív teszteredményt bizonyító dokumentumra.

És hogy miért érdemes ebbe a szomszédos országba utaznod? Mutatunk kilenc jó okot.

(Forrás: schengenvisainfo.com, képek: Unsplash)

szlovénia | utazás | beutazási szabály | covid | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ha Róma környékén jársz, ezt a gyönyörű helyet nem hagyhatod ki

Megnéznéd a Niagara-vízesést az Eiffel-torony tetejéről nyolcszáz forintért?

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom