Close
Izland nagy dobással készül a tavaszra

Izland nagy dobással készül a tavaszra

Az egész egy alagútfúrással kezdődött, azután az események váratlan fordulatot vettek.

A munkások 2014-ben, egy alagút építési munkálatai közben, a Vaolaheioi hegynél bukkantak arra a termálforrásra, ami teljesen új irányt szabott a munkálatoknak, és amelynek köszönhetően megszületett a Forest Lagoon, vagyis Erdei Lagúna (izlandiul Skógarböð) névre keresztelt fürdő.

Izland, Forest Lagoon, termálfürdő

Az elnevezés már árulkodik arról, hogy a vendégek a medencéből élvezhetik a környező nyír- és fenyőerdők mesebeli hangulatát, de ráláthatnak az Eyja-fjordra és Akureyri városára is. Plusz vonzerőt jelenthet sokaknak, hogy Izland ezen részén meglehetősen barátságos szokott lenni az időjárás.

A fürdő terveit a szigetország legismertebb termálközpontját, a Blue Lagoont is megálmodó Basalt Architects készítette.

Három medencéje közül a legnagyobb 530 négyzetméteres, emellett egy ötvenhárom négyzetméteres, melegebb vizű és egy hideg vizes medencét is találunk, valamint két vízi bár, szauna és csendszoba teszi teljessé az élményt. Lehetőség van elektromos autók és kerékpárok töltésére, az étteremben pedig kandalló mellett kóstolhatjuk meg többek között a helyi söröket és borokat.

A fürdő február végére-március elejére tervezi a nyitást, és már lehet tudni a jegyárakat is: a napijegy fejenként körülbelül tizennégyezer forintba kerül, a csomagajánlat két főre, italfogyasztással nagyjából harmincnégyezer forint.

Nemcsak Izlandon találunk fantasztikus termálfürdőket, ebből a gyűjtésből kiderült, hogy pontosan hol – annyit elárulunk, hogy többek között hazánkban is. Ha lélekben mégis maradnánk még Izlandon, akkor e csodaszép képek és videó segítségével megtehetjük, sőt, abba is bepillanthatunk, hogy milyen lehet ezen a csodás vidéken lakni.

(Forrás: travelandleisure.com, képek: travelandleisure.com/Forest Lagoon)

Forest Lagoon | fürdő | izland | wellness | termálfürdő

FOLYTASD EZZEL

Háromszor is gondold meg, hogy ma lemész a Balatonhoz: több kilométeres a torlódás

Öt elvarázsolt sziget Európában, ahol a főszezonban is nyugalmat találunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom