Close
Izland nagy dobással készül a tavaszra

Izland nagy dobással készül a tavaszra

Az egész egy alagútfúrással kezdődött, azután az események váratlan fordulatot vettek.

A munkások 2014-ben, egy alagút építési munkálatai közben, a Vaolaheioi hegynél bukkantak arra a termálforrásra, ami teljesen új irányt szabott a munkálatoknak, és amelynek köszönhetően megszületett a Forest Lagoon, vagyis Erdei Lagúna (izlandiul Skógarböð) névre keresztelt fürdő.

Izland, Forest Lagoon, termálfürdő

Az elnevezés már árulkodik arról, hogy a vendégek a medencéből élvezhetik a környező nyír- és fenyőerdők mesebeli hangulatát, de ráláthatnak az Eyja-fjordra és Akureyri városára is. Plusz vonzerőt jelenthet sokaknak, hogy Izland ezen részén meglehetősen barátságos szokott lenni az időjárás.

A fürdő terveit a szigetország legismertebb termálközpontját, a Blue Lagoont is megálmodó Basalt Architects készítette.

Három medencéje közül a legnagyobb 530 négyzetméteres, emellett egy ötvenhárom négyzetméteres, melegebb vizű és egy hideg vizes medencét is találunk, valamint két vízi bár, szauna és csendszoba teszi teljessé az élményt. Lehetőség van elektromos autók és kerékpárok töltésére, az étteremben pedig kandalló mellett kóstolhatjuk meg többek között a helyi söröket és borokat.

A fürdő február végére-március elejére tervezi a nyitást, és már lehet tudni a jegyárakat is: a napijegy fejenként körülbelül tizennégyezer forintba kerül, a csomagajánlat két főre, italfogyasztással nagyjából harmincnégyezer forint.

Nemcsak Izlandon találunk fantasztikus termálfürdőket, ebből a gyűjtésből kiderült, hogy pontosan hol – annyit elárulunk, hogy többek között hazánkban is. Ha lélekben mégis maradnánk még Izlandon, akkor e csodaszép képek és videó segítségével megtehetjük, sőt, abba is bepillanthatunk, hogy milyen lehet ezen a csodás vidéken lakni.

(Forrás: travelandleisure.com, képek: travelandleisure.com/Forest Lagoon)

fürdő | Forest Lagoon | wellness | izland | termálfürdő

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram