Close
Erre van leginkább szükségük idén az utazóknak

Erre van leginkább szükségük idén az utazóknak

Az elmúlt évek kihívásai új utazási trendet hívtak életre. Ez a wellness-turizmus, melynek során emberek milliói keresik azt, miként tudnak kiszabadulni a stresszes, kaotikus világból, hogy aztán szabályosan újjászülessenek.

A HotelPlanner meglátása szerint a wellness olyannyira szerves részét képezi a turisták igényeinek, hogy aki ebből kimarad, az ténylegesen le is marad. Manapság a wellness-központú utazók milliói nem akarnak mást, mint egyszerűen lelassulni és több énidőt nyerni a vakáció során.

Mi az a wellness-turizmus?

A wellness-turizmus jellemzően olyan tevékenységeket foglal magában, amelyek a testi, lelki és mentális egészséget ápolják. Ilyen lehet a jóga, a gyógyfürdőzés, a zeneterápia, egy művészeti foglalkozás vagy a túrázás. A lehetőségek száma végtelen és folyamatosan bővül olyan tevékenységekkel, amelyek fokozzák az általános jólétet. Sokaknak pedig már önmagában az is wellnesst jelent, ha egy jó könyvvel a kezükben ki tudnak feküdni a tengerpartra.

Az ágazatban óriási a potenciál.

A Global Wellness Institute szerint a wellness-turizmus bevétele 2025-re becslések szerint eléri az 1,3 billió dollárt.

Négy tipp a tökéletes feltöltődésért

A szakértők szerint néhány fontos wellness-turisztikai szabályt minden utazónak érdemes beépítenie kikapcsolódásába.

  • Tedd le a telefont és végezz digitális detoxot!
  • Az alkoholos italok helyett inkább alkoholmenteseket fogyassz nyaralásod alatt!
  • Menj különleges túrákra, például napfelkeltekor. Ússz vízesésben, fizess be egy tengerparti jógára és szívd magadba a természetet!
  • Aludj végre egy jót! Keress olyan szállodát, ami hangszigetelt, szabályozd a hőmérsékletet kedved szerint, húzd el a sötétítő függönyt és engedd meg a testednek, hogy annyit pihenjen, amennyire csak szüksége van!

(Forrás: Haute Living, fotók: Getty)

wellness | olvasás | alvás | wellness turizmus | jóga

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram