Close
Utazzunk könyvekkel – Ernest Hemingway: Vándorünnep

Utazzunk könyvekkel – Ernest Hemingway: Vándorünnep

Fejünkbe vettük, hogy összeszedünk néhány olyan nagyszerű regényt, amivel könnyedén utazhatunk a kanapénkon ülve. Nem kell hozzájuk repülőjegy, csupán idő, élénk fantázia, az olvasás szeretete, esetleg némi zene a hangulathoz kapcsolódva, és mondjuk egy pohár stílszerű ital. 

Ernest Hemingway: Vándorünnep című regénye a huszas évek Párizsába kíséri az olvasót. A fiatal író feleségével és gyerekükkel külföldi íróként élt a francia fővárosban, és jócskán meg is ismerte azt. A Vándorünnep-ből megtudjuk, melyek voltak Hemingway legkedvesebb, dohányfüstben úszó kávézói, utcái, bejárjuk a mai napig működő Shakespeare & Company könyvesszalont. Kapunk egy realisztikusabb, de mégis romantikus képet a művészetekkel átitatott városról, az útkeresős, spicces éjszakákról. Feltűnik benne Fitzgerald, Gertrude Stein… és nem titok, hogy ez a könyv (is) inspirálta Woody Allent az Éjfélkor Párizsban című film készítésénél.

Az író szokásához híven helyszíneit és karaktereit nem elemzi oldalakon keresztül: gyors rajzokat kapunk tőle, csak néha el-el mélázva, anekdotázva, de jellemzően inkább lényegretörően. Mégis siető árnyékként követi az olvasó Hemingwayt, és éhezik kor Párizsának hangulatára. Kedves adalék a könyvhöz, hogy Göncz Árpád fordításában forgathatjuk.

Lejátszási lista a könyv mellé: 20s Music 

Ajánlott ital: nem is Hemingwayről beszélnénk, ha nem poharazná végig a regényt. Kedvenc koktéljai helyett viszont inkább a borokkal kerül szorosabb kapcsolatba. Mi egy jó pinot noir-t ajánlanánk!

Ez is érdekelhet:

(Illusztráció: Getty Images)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom