Close
Utazzunk könyvekkel – Ernest Hemingway: Vándorünnep

Utazzunk könyvekkel – Ernest Hemingway: Vándorünnep

Fejünkbe vettük, hogy összeszedünk néhány olyan nagyszerű regényt, amivel könnyedén utazhatunk a kanapénkon ülve. Nem kell hozzájuk repülőjegy, csupán idő, élénk fantázia, az olvasás szeretete, esetleg némi zene a hangulathoz kapcsolódva, és mondjuk egy pohár stílszerű ital. 

Ernest Hemingway: Vándorünnep című regénye a huszas évek Párizsába kíséri az olvasót. A fiatal író feleségével és gyerekükkel külföldi íróként élt a francia fővárosban, és jócskán meg is ismerte azt. A Vándorünnep-ből megtudjuk, melyek voltak Hemingway legkedvesebb, dohányfüstben úszó kávézói, utcái, bejárjuk a mai napig működő Shakespeare & Company könyvesszalont. Kapunk egy realisztikusabb, de mégis romantikus képet a művészetekkel átitatott városról, az útkeresős, spicces éjszakákról. Feltűnik benne Fitzgerald, Gertrude Stein… és nem titok, hogy ez a könyv (is) inspirálta Woody Allent az Éjfélkor Párizsban című film készítésénél.

Az író szokásához híven helyszíneit és karaktereit nem elemzi oldalakon keresztül: gyors rajzokat kapunk tőle, csak néha el-el mélázva, anekdotázva, de jellemzően inkább lényegretörően. Mégis siető árnyékként követi az olvasó Hemingwayt, és éhezik kor Párizsának hangulatára. Kedves adalék a könyvhöz, hogy Göncz Árpád fordításában forgathatjuk.

Lejátszási lista a könyv mellé: 20s Music 

Ajánlott ital: nem is Hemingwayről beszélnénk, ha nem poharazná végig a regényt. Kedvenc koktéljai helyett viszont inkább a borokkal kerül szorosabb kapcsolatba. Mi egy jó pinot noir-t ajánlanánk!

Ez is érdekelhet:

(Illusztráció: Getty Images)

bor | utazás könyvekkel | utazzunkkönyvekkel | ernest hemingway | olvasmány

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram