Close
A legjobb úti célok introvertált egyéneknek és egyedüllétre vágyóknak

A legjobb úti célok introvertált egyéneknek és egyedüllétre vágyóknak

Habár az utazásra általában társas tevékenységként gondolunk, azért akadnak olyan helyek is a közelben, ahová jó egyedül elutazni, ahol egy kicsit befelé figyelhetünk. Elvégre időről időre mindenkinek szüksége van egy kis egyedüllétre.

A legtöbben barátokkal, családdal vagy a partnerükkel utazgatnak, hogy minél több időt tölthessenek együtt, miközben felfedeznek valami újat. Pedig néha érdemes lenne egyedül nekivágni egy-egy túrának, hiszen ezáltal egészen új perspektívák nyílhatnak meg. Sok helyen még akkor sem érezheted magad magányosnak, ha kifejezetten egyedüllétre vágynál.

Szerencsére azért akadnak olyan úti célok, amelyek tökéletesek lehetnek az introvertált személyek részére, illetve azok számára is, akik csupán átmenetileg vágynak némi csendre és nyugalomra, hogy kellőképpen feltöltődhessenek egyedül.

Új-Zéland

Az ország, ahol több birka él, mint ahány ember, egyértelműen tökéletes helyszín az elvonulásra. Arról nem is beszélve, milyen elképesztő kilátás áll rendelkezésre az elmélyült elmélkedéshez. Aki igazán csendre vágyik, a Déli-szigetet kell megcéloznia, ahol farmok, nemzeti parkok és végeláthatatlan zöldövezetek váltják egymást. Érdemes egy autót bérelni, aztán azzal furikázni egyik falutól a másikig, hiszen az utak kiválóak, biztonságosak, és vezetés közben remekül kiszellőztethetjük a fejünket.

Lisszabon

Ha egy érdekes várost keresünk céltalan, egyedüli sétálgatásra, aligha találhatnánk megfelelőbbet a portugál fővárosnál. Szűk, macskaköves utcák, látványos épületek, aprólékosan kidolgozott utcai művészet, amerre csak járunk. Simán el lehet tölteni egy (vagy több) egész napot a csavargással, miközben időről időre beülünk egy-egy szimpatikus kávézóba megpihenni és elmélkedni. Este aztán beindul az élet, az emberek egyik bárból mennek a másikba. A hangulat vidám és barátságos, egy bárban üldögélve jó program lehet megfigyelni a helyiek szokásait.

Bécs

Alex Schnee, a Wayfaring Voyager szerzője kimondottan introvertált személyiségnek tartja magát, és szívből ajánlja a hozzá hasonlóknak az osztrák fővárost, mondván Bécsben igen kicsi az esély arra, hogy az embert idegenek vagy utcai árusok zavarják meg. Az osztrákok barátságosak, de tiszteletben tartják a másik magánszféráját. A szerző szerint az impozáns épületek és paloták mellett némi káoszra is lehet számítani, no meg a lehetőségre, hogy egy jó kávé vagy sör mellett lazuljunk anélkül, hogy bárkivel szóba kellene elegyednünk.

Lake District

A Lake District, magyarul tóvidék egy olyan terület Északnyugat-Angliában, amely szép tavai és hegyei miatt igen népszerű kirándulóhelynek számít. Azok számára kiemelten ajánlott, akik szeretnének kiszakadni a városi nyüzsgésből, és csak az egyedüllétet akarják élvezni. Tele van remek túraútvonalakkal, ha valaki az aktív pihenést preferálja, nem fog csalódni. Persze azok sem, akiknek túra helyett csak egy jó korsó sörre van szükségük a boldogsághoz, hiszen számos angol pubot találni a környéken, de akár egy könyvvel a kézben is kiülhetünk a kavicsos partra olvasgatni.

Izland

Nehéz lenne elképzelni egy ilyen listát Izland nélkül, elvégre a szigetország maga a paradicsom az introvertált típusok számára. Aki egyedüllétre vágyik, érdemes a Reykjavíkból induló buszos túrák helyett egy autót bérelnie, és azzal nekivágnia az 1-es főútnak, amely gyönyörű vidékeken vezet végig a partvidék mentén. Mivel Izland a világ egyik legbiztonságosabb turistacélpontja, a kezdő egyedül utazóknak is ajánlott helyszín.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

magány | bécs | magányos utazás | introvertált | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Lejjebb adott a brutálisan drága Star Wars hotel, miután ablaktalan bunkernek nevezték

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close