Close
Ezért a pazar üvegpadlós kilátóért érdemes lesz átugrani a szomszédba

Ezért a pazar üvegpadlós kilátóért érdemes lesz átugrani a szomszédba

Pazar helyen bámulhatjuk a tengert Horvátországban

Az utóbbi évek leglátványosabb turisztikai attrakciója nyílik meg július 2-án Horvátországban – olvasható a Makarska-infón. A Biokovo Nemzeti Parkban található Makarska strand fölött húztak fel egy patkó alakú égi sétányt, amelyről 1228 méter magasságban lehet elmerengeni a távolba.

A kilátó izgalmi faktorát tovább növeli az üvegből készült a védőkorlátja és padlója, plusz a sziklából kilógva mintegy tizenkét méterre nyúlik el a semmibe. A Skywalk alatt százméteres mélység tátong, vagyis a tériszonyt csak hírből ismerők extrém – és biztonságos – körülmények között tehetnek rajta sétát.

Eredetileg valamikor márciusban adták volna át a pazar tengeri panorámát kínáló kilátót, de a világjárvány eltolta a hivatalos szalagátvágást, ami így július 1-jén lesz. Másnaptól már a nagyközönség is élvezheti a nem mindennapi látványt.

Az üvegpadlós sétány egyébként egy nagyszabású projekt kiemelkedő eleme. A közeljövőben játszótereket, interaktív információs táblákkal felszerelt új utakat és szelektív hulladéktárolókat építenek a környékre, a megújulás további részeként pedig kerékpárral is be lehet majd járni a szépséges vidéket.

Ez is érdekelhet:

(Forrás és fotók: makarska-info.hr)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom