Close
Ezért a pazar üvegpadlós kilátóért érdemes lesz átugrani a szomszédba

Ezért a pazar üvegpadlós kilátóért érdemes lesz átugrani a szomszédba

Pazar helyen bámulhatjuk a tengert Horvátországban

Az utóbbi évek leglátványosabb turisztikai attrakciója nyílik meg július 2-án Horvátországban – olvasható a Makarska-infón. A Biokovo Nemzeti Parkban található Makarska strand fölött húztak fel egy patkó alakú égi sétányt, amelyről 1228 méter magasságban lehet elmerengeni a távolba.

A kilátó izgalmi faktorát tovább növeli az üvegből készült a védőkorlátja és padlója, plusz a sziklából kilógva mintegy tizenkét méterre nyúlik el a semmibe. A Skywalk alatt százméteres mélység tátong, vagyis a tériszonyt csak hírből ismerők extrém – és biztonságos – körülmények között tehetnek rajta sétát.

Eredetileg valamikor márciusban adták volna át a pazar tengeri panorámát kínáló kilátót, de a világjárvány eltolta a hivatalos szalagátvágást, ami így július 1-jén lesz. Másnaptól már a nagyközönség is élvezheti a nem mindennapi látványt.

Az üvegpadlós sétány egyébként egy nagyszabású projekt kiemelkedő eleme. A közeljövőben játszótereket, interaktív információs táblákkal felszerelt új utakat és szelektív hulladéktárolókat építenek a környékre, a megújulás további részeként pedig kerékpárral is be lehet majd járni a szépséges vidéket.

Ez is érdekelhet:

(Forrás és fotók: makarska-info.hr)

Horvátország | üvegpadlós | extrém | makarska strand | Biokovo Nemzeti Park

FOLYTASD EZZEL

Ha nem akarnak késni, csak kevesebb jegyet adhatnak el ezeken a vonatokon

Ezek a világ leginkább túlértékelt városai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram