Close
1,1 millió forintot kap az a turista, aki üzbegisztáni tartózkodása alatt koronavírusos lesz

1,1 millió forintot kap az a turista, aki üzbegisztáni tartózkodása alatt koronavírusos lesz

Érdekes garancia.

Üzbegisztán annyira bízik a járványüggyel kapcsolatos biztonsági és higiénés intézkedéseiben, hogy az idegenforgalmi hivatal merész lépést jelentett be: minden turistát háromezer dollárral, azaz nagyjából 1,1 millió forinttal kompenzálnak, ha az országban elkapja a Covid–19-et.

„Szeretnénk biztosítékot nyújtani az Üzbegisztánba érkező turistáknak, és megmutatni, mennyire biztonságos az ország. A kormány új biztonsági és higiénés előírásai annyira körültekintőek, hogy a turisztikai szektor garanciát is vállal arra, ha valaki az országban kapja el a koronavírust”

– nyilatkozta Sophie Ibbotson, Üzbegisztán idegenforgalmi nagykövete.

A nemzeti garancia azoknak szól, akik szervezett, csoportos kirándulás keretében, helyi idegenvezetővel látogatják meg az országot. Az, 1,1 milliós kompenzáció megegyezik az országban a Covid–19-cel megfertőzödöttek orvosi kezelésének költségével. A kormányhoz a szállásadók és a turisztikai vállalkozások önkéntesen jelentkezhetnek az igazolásért, hogy vállalkozásuk megfelel az előírt biztonsági és higiénés előírásoknak – azoknak a helyeknek azonban, amelyek ennek nem felelnek meg, és bizonyíthatóan okozhattak megfertőződést, vállalniuk kell a Covid–19-et elkapottak kezelési költségét.

Az országba gond nélkül beléphetnek a Kínából, Izraelből, Japánból és Dél-Koreából érkezők, az európai és a brit turistáknak azonban két hetet kell karanténban tölteniük. Mellesleg Üzbegisztánban volt a legkisebb a koronavírusos elhalálozási arány – mindösszesen tizenkilenc ember a harminchárom milliós országban.

Kambodzsa amúgy épp Üzbegisztánnal ellentétes intézkedést jelentett be: az országba látogató turistáknak háromezer dolláros biztosítási betétet kell fizetniük, valamint egy koronavírus-teszt árát, és a teszt kiértékeléséig étkezési és szállásköltségeit is saját maguknak kell állniuk.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom