Close
1,1 millió forintot kap az a turista, aki üzbegisztáni tartózkodása alatt koronavírusos lesz

1,1 millió forintot kap az a turista, aki üzbegisztáni tartózkodása alatt koronavírusos lesz

Érdekes garancia.

Üzbegisztán annyira bízik a járványüggyel kapcsolatos biztonsági és higiénés intézkedéseiben, hogy az idegenforgalmi hivatal merész lépést jelentett be: minden turistát háromezer dollárral, azaz nagyjából 1,1 millió forinttal kompenzálnak, ha az országban elkapja a Covid–19-et.

„Szeretnénk biztosítékot nyújtani az Üzbegisztánba érkező turistáknak, és megmutatni, mennyire biztonságos az ország. A kormány új biztonsági és higiénés előírásai annyira körültekintőek, hogy a turisztikai szektor garanciát is vállal arra, ha valaki az országban kapja el a koronavírust”

– nyilatkozta Sophie Ibbotson, Üzbegisztán idegenforgalmi nagykövete.

A nemzeti garancia azoknak szól, akik szervezett, csoportos kirándulás keretében, helyi idegenvezetővel látogatják meg az országot. Az, 1,1 milliós kompenzáció megegyezik az országban a Covid–19-cel megfertőzödöttek orvosi kezelésének költségével. A kormányhoz a szállásadók és a turisztikai vállalkozások önkéntesen jelentkezhetnek az igazolásért, hogy vállalkozásuk megfelel az előírt biztonsági és higiénés előírásoknak – azoknak a helyeknek azonban, amelyek ennek nem felelnek meg, és bizonyíthatóan okozhattak megfertőződést, vállalniuk kell a Covid–19-et elkapottak kezelési költségét.

Az országba gond nélkül beléphetnek a Kínából, Izraelből, Japánból és Dél-Koreából érkezők, az európai és a brit turistáknak azonban két hetet kell karanténban tölteniük. Mellesleg Üzbegisztánban volt a legkisebb a koronavírusos elhalálozási arány – mindösszesen tizenkilenc ember a harminchárom milliós országban.

Kambodzsa amúgy épp Üzbegisztánnal ellentétes intézkedést jelentett be: az országba látogató turistáknak háromezer dolláros biztosítási betétet kell fizetniük, valamint egy koronavírus-teszt árát, és a teszt kiértékeléséig étkezési és szállásköltségeit is saját maguknak kell állniuk.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet

járványügy | garancia | koronavírus | higiéna | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram