Kiderült, melyik időpontban a legrosszabb vacsorázni

Számos okot hallottunk már arról, miért nem szabad lefekvés előtt falatozni. Egyebek mellett növeli a reflux kialakulásának kockázatát, rontja az alvásminőségünket és súlygyarapodáshoz is vezethet. De vajon mikor ideális vacsorázni? Egy új tanulmány erre a kérdésre is megadja a választ.

A Nature Communications-ben nemrégiben megjelent kutatás megállapította, hogy megnő az egészségügyi kockázat, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása, ha egy bizonyos időpont után fogyasztjuk el a vacsoránkat. A vizsgálatba több mint százezer embert vontak, be, akiknek az egészségi állapotát és az étkezési szokásait vizsgálták.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok, akik reggel 9 óra után fogyasztották el az első étkezésüket és 21 óra után az utolsót, nagyobb eséllyel kaptak szívrohamot és stroke-ot, mint akik reggel nyolc és este nyolc óra között étkeztek.

A szakértők szerint a vacsora ideális időpontja 17 és 19 óra között van,

a koraesti vacsorával pedig megelőzhetjük az álmatlanságot, az emésztési zavarokat, de jót tehetünk a szívünk egészségének is.

De nemcsak a vacsoraidő fontos, hanem a reggeli étkezés is. A kutatók eredményei szerint a reggelit érdemes 8:30 előtt elfogyasztanunk ahhoz, hogy csökkentsük a kettes típusú cukorbetegség és a magas koleszterinszint kialakulásának kockázatát. Napindító étkezésnél pedig érdemes magas fehérjetartalmú alapanyagokat fogyasztani.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

étkezés | vacsora | egészség | tanulmány | kutatás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom