Stílusosan varázsolták újjá ezt a százéves házat egy mediterrán város szívében

Tiny house nemcsak az erdő szélén létezhet, de a nagyvárosok közepén is. És oda is megéri bepillantani, ha így újítják fel.

Három valenciai srác (külön-külön) úgy döntött pár éve, hogy nem focisták lesznek, hanem építészek. Carlos, David és Andrés a helyi műszaki egyetem elvégzése közben egymásra talált, és együtt alapítottak egy kis saját stúdiót Ruzafa városrészben.

Céljuk minél szorosabban együttműködni a megbízóikkal, hogy megvalósíthassák az álmaikat, és hosszú távra megoldást jelentsenek a problémáikra az épületeik.

Ilyen az LRP House néven futó projektjük is: egy pici, százéves lakás átalakítása Valencia belvárosában.

Szerkezetileg is hozzányúltak az épülethez, a korábbi belső udvart a konyhai tér fölötti nagy tetőablakká alakították, az új terek padlóburkolataihoz természetes anyagokat, például követ és fát használtak.

Idilli módon keveredik a lakásban régi és új: sok helyen felvillan az eredeti téglafal vagy más szerkezet, ahogy az új burkolatok és mai megoldások is, miközben egyik sem nyomja el a másikat.

A végeredmény egy, a jellegét megőrző, de a legkényesebb mai igények szerint is élhető, kényelmes otthon.

A V.om fiatal muskétásai pedig azóta terveztek már Madridban is, és biztosan találkozunk még más munkáikkal is.

(Forrás, fotók: Fran Alvarez)

mediterrán | valencia | spanyolország | épület | ház

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom