Fantasztikus érzés lehet útjukra indítani az égi vándorokat

Ősszel valahogy mindig kiterjedt a forgalom az égen. Ilyenkor szinte benépesül a légtér, hiszen a madarak vándorútra indulnak a melegebb tájak felé. Ősidők óta megfigyelhető folyamat ez, amely egy csodálatos feladatot ad a biológusoknak és az önkénteseknek, akik ebben az időszakban végzik irigylésre méltó munkájukat.

Igyekeznek mindenféle adatot és impulzust összegyűjteni, hogy megértsük ennek a különleges természeti jelenségnek a miértjét. Ennek a tizenöt perces videónak a segítségével kicsit mi is bepillanthatunk a kulisszák mögé, és megtudhatjuk, milyen a természeti törvények részesének lenni. És még magyar megszólalót is hallhatunk.

Ez is érdekelhet:

Féltékenyek vagyunk a madarakra, amiért ilyen tájak fölött repülhetnek át Skóciában

Ennek a videónak a készítője összesen huszonegy helyszínen járt a szigetországban, és legnagyobb örömünkre Skócia festői szépségű, olykor ködfátyolba burkolózó hegyeit, várait és kastélyait mutatja meg.

(Fotó: Unsplash)

sas | repülés | video | nyilvántartás | biológus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom