Close
Egy másik világ tárul fel ebben az indiai városban

Egy másik világ tárul fel ebben az indiai városban

Varanászi egy híd az emberiség múltjába.

A Gangesz partján elterülő Varanászi a hinduizmus hét szent városának egyike. A városban közel kétezer szentély és templom található, sok ezek közül a folyóparton helyezkedik el, az oda érkező zarándokok célja is a folyó. A buddhizmus szempontjából is fontos hely, a hagyományok szerint Buddha ott tartotta első tanítását.

Többek között a hindu halotti szertartásokről is híres: az elhunytakat a folyóparton hamvasztják el, miután megtisztították őket a Gangesz szent vizében – éppen úgy, ahogy valószínűleg hosszú évszázadokkal ezelőtt is tették. A folyóparton egyszerre több ilyen szertartás is folyhat, ezek nyilvánosak, ilyen is látható ebben a videóban, ezért akit felkavarhat a látvány, inkább ne kattintson.

video | varanaszi | india

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram