Close
Varázslatos lencsefelhők gomolyogtak a Tátra fölött

Varázslatos lencsefelhők gomolyogtak a Tátra fölött

A látványos és nagyon nem mindennapi jelenség a hétfő reggeli órákban alakult ki.

Gyönyörű látványban lehetett része azoknak, akik a Magas-Tátra közelében kezdték a hetet, ugyanis különleges, lencse formájú felhők húztak sapkát a hegycsúcsokra a reggeli órákban. Szerencsére a csodálatos lencséket többen is lefotózták, valamint az Időkép egy videón is megörökítette a varázslatos látványt.

Ezek a felhők (latin nevükön altocumulus lenticularis) a légköri hullámmozgások révén alakulnak ki, gyakran orográfiai akadály hatására. A hullám tetején válnak láthatóvá megfelelő légköri nedvességi viszonyok mellett. Általában egy helyben állnak, alakjukat gyorsan képesek változtatni.

Az Időkép hozzáteszi, hogy a jelenség kisebb méretekben olykor hazánkban is megfigyelhető a hegyvidéki tájakon; korábban kendig-csúcsi és pécsi Időkép-kamerák is lencséket rögzítettek.

Csodálatos látvány!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Időkép

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom