A töltött gomba rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthető étel, amit ízlésünk szerint milliónyi változatban az asztalra tehetünk. Most három olyan töltelékalternatívát mutatunk, ami aktuális hangulatunkat is tükrözheti. Ha egy kis melegségre vágyunk, készítsük el a krémsajtos változatot, ha friss, egyszerű ízekre, akkor a spenótosat, ha pedig visszahoznánk a mediterrán nyár emlékét, akkor a szárított paradicsomosat!
Sajtkrémes
Hozzávalók:
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 tubus sajtkrém
- 1 db apróra vágott mozzarella
- 6 szelet bacon megsütve, összeaprítva
- 2 db paradicsom felkockázva
- 2 gerezdnyi zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só, bors, pirospaprika
- 2 evőkanál pankómorzsa
- 2 evőkanál parmezán
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítése:
Az összes hozzávalót a morzsa és a parmezán kivételével egy tálban összekeverjük. Beletöltjük a gombákba. A morzsát és a parmezánt összekeverjük, rászórjuk a töltelékek tetejére, majd a gombafejeket tepsibe sorakoztatjuk. Addig sütjük, amíg a gomba kissé meg nem ereszkedik. Azonnal fogyasztjuk.
Spenótos
Hozzávalók:
- 1 evőkanál sótlan vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zacskó bébi spenót
- 10 dkg brie sajt
- só, bors, zöldfűszerek
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rádobjuk a bébi spenótot és megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a brie sajtot, sózzuk, borsozzuk, kedvenc zöldfűszereinkkel ízesítjük. A masszát belehalmozzuk a gombákba, és sütőben készre sütjük.
Szárított paradicsomos
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- ½ teáskanál szárított oregánó
- ½ teáskanál só
- ¼ csésze fehérbor
- ¼ csésze napon szárított paradicsom apróra vágva
- ¼ csésze olajbogyó apróra vágva
- ¼ csésze zúzott dió
- ½ cirom leve
- ¾ csésze zsemlemorzsa
- ¼ csésze alaplé
- ¼ csésze friss petrezselyem felaprítva
Elkészítése:
Egy evőkanál olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gomba szárait, a fokhagymát, sózzuk, oregánóval ízesítjük, és tíz percig összefőzzük. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az olajbogyót és a diót, és 5 percig főzzük. Beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd felöntjük az alaplével, meglocsoljuk citromlével. Amikor a massza összeállt, belehalmozzuk a gombákba, és sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.
(Fotók: Getty Images)
egyszerű étel | egyszerű recept | gyors étel | töltött gomba | recept
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!