Close
Négy évet kell várni ebben az étteremben egy vasárnapi ebédért

Négy évet kell várni ebben az étteremben egy vasárnapi ebédért

A tradicionális ebédet csak vasárnaponként szolgálják fel ebben az étteremben, ahol még mindig a világjárvány előtti foglalásokat teljesítik.

Nem ritkaság a gasztronómia világában, hogy egy-egy étteremben szabályosan meg kell harcolni az asztalért, vagy hónapokkal hamarabb foglalni szükséges. A bristoli Bank Tavern azt állítja, hogy hagyományos vasárnapi sültjeikre olyan nagy az igény, hogy már négy évnyi hosszúságú a várólistájuk.

A britek hagyományos ünnepi ételei jellemzően marha vagy csirkehúsból készülnek, melyekhez zöldségeket, burgonyát és sok mártást kínálnak. Ezt egészíti ki a délután felszolgált Yorkshire puding, egy hagyomány, sós ízvilágú felfújt. A tipikus vasárnapi ételeket bármelyik helyi kocsmában elfogyaszthatjuk hétköznap is, vannak azonban olyan helyek, ahol különösen jól készítik ezeket a fogásokat, sőt akad olyan is,

ahol csak hetente egyetlen napon tálalják az ünnepi menüsort.

A Bristol szívében található Bank Tavern hírnevét remekbe szabott sültjei miatt szerezte. A pandémia miatti korlátozások azonban hatalmas lemaradást okozott számukra az asztalfoglalások tekintetében, miközben folyamatosan bejelentkeztek az újabb és újabb vendégek, hogy megkóstolják a páratlan ételeket.

Mára a várólistájuk elérte a négy évet, ezért úgy döntöttek, nem is vesznek fel több foglalást egy ideig.

A tulajdonos úgy fogalmazott: lezárták a foglalási rendszert, ha pedig valaki lemondja a vasárnapi étkezését, egyszerűen csak feltöltik az asztalt a két évvel ezelőtti naplóban szereplő jelentkezőkkel. Annak érdekében, hogy gyorsabban haladjanak a várólistával, vasárnaponként 17 és 19 óra között is kínálják ünnepi fogásaikat.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

pandémia | menü | bank tavern | ebéd | vasárnapi ebéd

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram