Close
Négy évet kell várni ebben az étteremben egy vasárnapi ebédért

Négy évet kell várni ebben az étteremben egy vasárnapi ebédért

A tradicionális ebédet csak vasárnaponként szolgálják fel ebben az étteremben, ahol még mindig a világjárvány előtti foglalásokat teljesítik.

Nem ritkaság a gasztronómia világában, hogy egy-egy étteremben szabályosan meg kell harcolni az asztalért, vagy hónapokkal hamarabb foglalni szükséges. A bristoli Bank Tavern azt állítja, hogy hagyományos vasárnapi sültjeikre olyan nagy az igény, hogy már négy évnyi hosszúságú a várólistájuk.

A britek hagyományos ünnepi ételei jellemzően marha vagy csirkehúsból készülnek, melyekhez zöldségeket, burgonyát és sok mártást kínálnak. Ezt egészíti ki a délután felszolgált Yorkshire puding, egy hagyomány, sós ízvilágú felfújt. A tipikus vasárnapi ételeket bármelyik helyi kocsmában elfogyaszthatjuk hétköznap is, vannak azonban olyan helyek, ahol különösen jól készítik ezeket a fogásokat, sőt akad olyan is,

ahol csak hetente egyetlen napon tálalják az ünnepi menüsort.

A Bristol szívében található Bank Tavern hírnevét remekbe szabott sültjei miatt szerezte. A pandémia miatti korlátozások azonban hatalmas lemaradást okozott számukra az asztalfoglalások tekintetében, miközben folyamatosan bejelentkeztek az újabb és újabb vendégek, hogy megkóstolják a páratlan ételeket.

Mára a várólistájuk elérte a négy évet, ezért úgy döntöttek, nem is vesznek fel több foglalást egy ideig.

A tulajdonos úgy fogalmazott: lezárták a foglalási rendszert, ha pedig valaki lemondja a vasárnapi étkezését, egyszerűen csak feltöltik az asztalt a két évvel ezelőtti naplóban szereplő jelentkezőkkel. Annak érdekében, hogy gyorsabban haladjanak a várólistával, vasárnaponként 17 és 19 óra között is kínálják ünnepi fogásaikat.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

covid | várólista | omikron | vasárnapi menü | világjárvány

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb Martinijei

Mindannyiunk kedvenc magyar édességét már ne keressük a polcokon: eltűnt a boltokból a Pilóta keksz

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram