Kompenzációt fizetnének és plusz pihenőnapot kapnának a vasárnap is dolgozók egy javaslat szerint Svájcban

Svájc gazdasági, oktatási és kutatási minisztériuma konzultációs folyamatot kezdeményezett egy új rendelethez, amely átalakítaná a vasárnapi munkavégzést a turisztikai központokban. 

A svájci jogszabálymódosítás célja az lenne, hogy a hatvanezres lakossággal rendelkező, és az összes vendégéjszaka legalább az ötven százalékát külföldi vendégekkel kitevő turisztikai központokban átalakítsák a vasárnapi munkavégzést.

A javaslat nem módosítaná az üzletek nyitva tartási idejére vonatkozó szabályokat, elsősorban a munkavállalók vasárnapi illetményeit érintené. Számukra a jogszabályi előírásokon túli kompenzációt fizetnének és pót pihenőnap igénylésére is jogosultak lennének. 

A rendelet elfogadása várhatóan javítaná nemzetközi látogatók utazási élményét úgy, hogy közben tiszteletben tartaná a munkavállalók jogait is.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

vasárnap | munka | Svájc | munkavállaló

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom