Close
Megszűnik a védettségi igazolás használata a bevásárlóközpontok többségében Franciaországban

Megszűnik a védettségi igazolás használata a bevásárlóközpontok többségében Franciaországban

A koronavírus-járvány javuló mutatói miatt Franciaországban a legtöbb bevásárlóközpontban szeptember 8-tól már nem kötelező a védettségi igazolás felmutatása – jelentette be Bruno Le Maire gazdasági miniszter a BFM hírtelevízióban.

A tájékoztatás szerint azokban a megyékben, ahol a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma legalább egy hete nem haladja meg a kétszázat, szerdától nem szükséges a húszezer négyzetméternél nagyobb alapterületű bevásárlóközpontokban felmutatni a védettségi igazolást.

Ezt azt jelenti, hogy a jelenlegi százhetvennyolc helyett már csak hatvannégy helyen kötelező az oltási igazolás vagy egy hetvenkét óránál nem régebbi negatív teszt felmutatása. A miniszter az egész országban csökkenő fertőzöttségi szinttel indokolta a döntést.

A hatvannégy, továbbra is érintett bevásárlóközpont kilenc megyében található az ország délkeleti részén (Var, Vaucluse, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Gard, Hérault), Korzikán (Corse-du-Sud), valamint Lyon környékén (Rhone) és a Párizstól északra található Seine-Saint-Denis megyében.

Bruno Le Maire úgy véli, a védettségi igazolás és az oltás együttesen megóvta a francia gazdaságot.

A koronavírussal szembeni védettséget igazoló dokumentumot – oltási igazolás vagy a hetvenkét óránál nem régebbi negatív teszt – a jelenleg hatályos törvények szerint augusztus 9-e óta és november 15-ig kötelező bemutatni a legalább ötven főt fogadó nyilvános helyeken, így a vendéglátóhelyeken, beleértve a teraszokat is, a vonatokat és a távolsági buszokat, a kórházakat, a bevásárlóközpontokat, valamint a kulturális intézményeket, mozikat, színházakat, koncerttermeket. A kormány nem zárta ki, hogy november 15-e után is használatban marad a dokumentum, amennyiben a vírus nem tűnik el az országból.

Ide kapcsolódik, hogy a belga főváros legnagyobb kórházában, a Brugmann kórházban a koronavírus-járvány okozta stressz miatt kezelt betegeknek öt ingyenes látogatást ajánlanak fel a város múzeumaiban.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

védettségi | koronavírus | bevásárlóközpont | igazolvány | kötelező

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram