Close
Megvan a huszadik, igen egzotikus ország, ahová korlátozás nélkül mehetünk védettségivel

Megvan a huszadik, igen egzotikus ország, ahová korlátozás nélkül mehetünk védettségivel

Újabb olyan célpontra jó a magyar védettségi, aminek egy biztos pozitívuma, hogy nem hemzsegnek rajta a turisták.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán jelentette be, hogy mától Üzbegisztánba is szabadon lehet utazni védettségi igazolvánnyal. Amint írja, a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról ez már a huszadik megállapodás.

„A mai naptól szabadon utazhat Üzbegisztánba minden védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgár. Jó hírrel indul tehát a szombat”

– zárta sorait Szijjártó Péter.

Üzbegisztán, habár nem kifejezetten az első nyaralócélpontok közt bukkan fel bennünk, mégis Közép-Ázsia legnépesebb országa, fővárosa, Taskent a térség legnagyobb városa, infrastrukturális központja.

Ez az ország rendelkezik Közép-Ázsia legtöbb történelmi örökségével, területén található Szamarkand és Buhara, a régi Turkesztán legjelentősebb kultúrközpontjai. Ott volt az egykori Szogdia, és ezen a területen haladt végig a selyemút is.

Európának ugyebár lett egy közös uniós védettségi igazolványa, amivel július elsejétől szabadon lehet utazni az Európai Unión belül, oltástól függően. Erre azok jogosultak, akik megkapták legalább az első védőoltást, védettnek minősülnek azért, mert átestek a koronavíruson, és ezt igazolják, vagy fel tudnak mutatni egy negatív PCR-tesztet.

A tagállamoknak viszont csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinákkal oltottakat kell beengedniük kötelezően – így ha valakit az orosz Szputnyik V-vel vagy a Sinopharm oltóanyagával oltottak be, annak jelen állás szerint egy negatív koronavírustesztre vagy egy orvosi igazolásra lesz szüksége lesz a beutazáshoz az EU legtöbb részén, kivéve azokat az államokat, amelyekkel kétoldalú megállapodást kötöttünk.

Elvileg ugye így szól a dolog, akkor viszont elmondjuk, mi mindebből mit tapasztaltunk négy országban az elmúlt hetekben.

(Forrás: Telex, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Vállalkozók tiltakoznak az oltási igazolás ellen Montenegróban
Bréking: megnyitja határait Amerika!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom