Azt mondja, amikor felszállás után felszolgálták a banánt, azt hitte, hogy ez csak egy „előétel” lesz. Végül nem így lett.
Nagyon kevés kivételtől eltekintve, a legtöbb légitársaság által nyújtott fedélzeti étkezés a semminél valamivel jobb kategóriába esik, de van, ahol igazi Michelin-csillagos étteremben dolgozó séfek is együttműködnek a menü kialakításában. Valljuk be, a csalódottság gyakoribb, mint az elégedettség, különösen akkor, ha valamilyen diétát folytatunk vagy ételérzékenységünk van. Nem lehetett boldog a Japan Airlines egyik utasa sem, aki Dzsakartából repült Tokióba, és
vegán ételként egyetlen banánt kapott.
A FlyerTalk fórumon közzétett bejegyzésében Kris Chari írt negatív tapasztalatairól, kiemelve, először azt hitte, hogy a banán csupán a menü egy része, egyfajta előétel, de valójában ez volt minden, amit a fedélzeten kapott reggeli címen. Ebédre már egy fokkal jobban járt egy alig fűszerezett spagettivel, ami
minden eddigi repülős étkezési élményét alulmúlta.
Az utas a bejegyzésével azt szeretné elérni, hogy a vegán utasok a nem vegánokkal egyenértékű ételt kapjanak, például szendvicset, salátát, növényi sajtot vagy bagettet.
Az esetre reagált a Japan Airlines is, kiemelve, a snack minden utas számára, aki speciális ételt igényel, az a banán. Hozzáteszik: komolyan veszik az ügyfelek elégedettségét, és tekintettel lesznek a speciális étrendet igénylő utasok növekvő számára és változatos igényeire, beleértve a szóban forgó panaszos utastól érkezett visszajelzéseket is.
Érdemes megfogadni a hozzáértők tippjeit arról, mit együnk és mit igyunk, valamint mit ne válasszunk utazásunk során.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)
vegán | étkezés | fedélzet | utazás | repülőgép | repülés
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!