Close
Egyetlen banánt kapott vegán ételként a repülőgép utasa

Egyetlen banánt kapott vegán ételként a repülőgép utasa

Azt mondja, amikor felszállás után felszolgálták a banánt, azt hitte, hogy ez csak egy „előétel” lesz. Végül nem így lett.

Nagyon kevés kivételtől eltekintve, a legtöbb légitársaság által nyújtott fedélzeti étkezés a semminél valamivel jobb kategóriába esik, de van, ahol igazi Michelin-csillagos étteremben dolgozó séfek is együttműködnek a menü kialakításában. Valljuk be, a csalódottság gyakoribb, mint az elégedettség, különösen akkor, ha valamilyen diétát folytatunk vagy ételérzékenységünk van. Nem lehetett boldog a Japan Airlines egyik utasa sem, aki Dzsakartából repült Tokióba, és

vegán ételként egyetlen banánt kapott.

A FlyerTalk fórumon közzétett bejegyzésében Kris Chari írt negatív tapasztalatairól, kiemelve, először azt hitte, hogy a banán csupán a menü egy része, egyfajta előétel, de valójában ez volt minden, amit a fedélzeten kapott reggeli címen. Ebédre már egy fokkal jobban járt egy alig fűszerezett spagettivel, ami

minden eddigi repülős étkezési élményét alulmúlta.

Az utas a bejegyzésével azt szeretné elérni, hogy a vegán utasok a nem vegánokkal egyenértékű ételt kapjanak, például szendvicset, salátát, növényi sajtot vagy bagettet.

Az esetre reagált a Japan Airlines is, kiemelve, a snack minden utas számára, aki speciális ételt igényel, az a banán. Hozzáteszik: komolyan veszik az ügyfelek elégedettségét, és tekintettel lesznek a speciális étrendet igénylő utasok növekvő számára és változatos igényeire, beleértve a szóban forgó panaszos utastól érkezett visszajelzéseket is.

Érdemes megfogadni a hozzáértők tippjeit arról, mit együnk és mit igyunk, valamint mit ne válasszunk utazásunk során.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

étkezés | fedélzet | vegán | utazás | repülőgép

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram