Ezen a nyáron még ingyen léphetsz be az egyik legimádottabb olasz városba

Télen már nem. 

Mi is megírtuk, hogy Velence bevezeti a sokat vitatott idegenforgalmi adót.

Mint ismeretes, a túlzsúfoltság csökkentése érdekében meghozott indtézkedés szerint az újonnan érkezőknek előre megvásárolt jegyet kell felmutatniuk, mielőtt belépnének a városba.

Most azonban jó olaszos módra újabb fordulatot hozott a történet.

A foglalási és fizetési rendszert ugyanis nem idén nyáron, hanem csak 2023 januárjában vezetik majd be.

Bár a város általában rendkívül forgalmas, de a világjárvány idején nehézségekbe ütközött a turisták elmaradása miatt. A belépődíj bevezetését azért halasztották el, hogy az elkövetkező hónapokban kiheverhessék a Covid okozta bevételkiesést a helyi vállalkozások.

A majdani bevezetéskor a helyi lakosok, a diákok és az ingázók, valamint az egy éjszakára szállodában megszálló turisták mentesülnek az adó alól (mivel az ilyen jellegű tartózkodásra már létezik idegenforgalmi adó). Ami a jegyek árát illeti, azok várhatóan ingadozni fognak: a főszezonban akár tíz eurót (közel négyezer forintot) is fizetni kell, míg télen csak három  euró (kb 1200 forint) lesz.

Nem Velence az egyetlen város, amely hasonló problémával küzd. Amszterdamban betiltották az új szállodák építését a városközpontban, mint ahogyan az új szuvenírboltok nyitását is. Mauin, az egyik hawaii szigeten pedig vadonatúj idegenforgalmi adót vezettek be, amelyből évente mintegy 50 millió dollárt szeretnének visszaosztani a lakosoknak.

Közben pedig vízipisztollyal “fegyverzik fel” vendégeiket egyes velencei szállodák a falánk galambok és sirályok ellen, amelyek agresszívan csapnak le a szabadban reggeliző vagy ebédelő vendégek szendvicseire, pizzáira és más harapnivalóira.

(Forrás: TimeOut, fotók: Unsplash, Getty Images, Pixabay)

turista | adó | turisták | velence | belépődíj

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom