Újra ellephetik Velencét a maszkok, de most nem a vírus miatt

Tömeg nem várható, de a hamisítatlan hangulat várhatóan visszatér.

Idén ismét megrendezik a velencei karnevált, melyet tavaly csak virtuálisan, tavalyelőtt pedig részben tartottak meg. Igaz, tömegfelvonulások idén sem lesznek, azért gazdag program várja a látogatókat az Emlékezz a jövőre cím alatt zajló eseménysorozaton.

A nyitóesemény

Szombaton, 12-én például a Canal Grandén történelmi hajók felvonulásával nyitott meg a fesztivál, bár ekkor még csak kevés jelmezbe öltözött résztvevő bukkant fel az utcákon, a hangulat pedig  visszafogottabb volt, de ez várhatóan nem marad így. Eddig mintegy ötvenezer ember érkezett a lagúnák városába, hogy elmerüljön a farsangi forgatagban.

A szervezők az eseményeket elosztották a lagúna szigetei, a szárazföld és az óváros között, emellett online is lehet követni a történéseket. Az idei egyik újdonság, a város hajdani hajóépítő- és fegyverkészítő negyedében, az Arzenálban látható vízi show, mely a Nebula Solaris nevet kapta, emellett mutatványosokkal is lehet találkozni az utcákat járva.

A velencei karnevál hamvazószerda előtt két héttel kezdődik, és húshagyókedden ér véget, ami idén március 1-re esik.

Dél-Európában a farsang sokáig az év egyik legnagyobb ünnepe volt, és olyan kivételes időszak, amikor

büntetlenül ki lehetett mondani, meg lehetett tenni olyasmit, amit máskor nem.

Egyes vélemények szerint ez is indokolta a maszkok viselését, hogy a fesztiválozók elrejthessék a kilétüket. Más vélekedések szerint viszont a lényeg nem ebben rejlett, hanem abban, hogy megszűntek az egyes társadalmi rétegekre vonatkozó öltözködési szabályok és így különbségek is azzal, hogy bárki fényűző kosztümöt vehetett fel.

Velence egyébként nemcsak egy-egy ünnepre, hanem akár beköltözésre is várja a turistákat.

(Forrás: reuters.com, carnevale.venezia.it, Wikipédia, MTI, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

karnevál | olaszország | velence | farsang

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom