Close
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok

Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok

„Nem bírjuk tovább!” – sírta a tüntetésen a kamerákba egy szicílai éttermes.

Tüntetők és rendőrök szegültek egymásnak a kereskedők és vendéglátósok újabb tüntetésén Róma belvárosában, ahol a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt demonstrálók megpróbáltak eljutni a parlament épületéig hétfő délután, írja a 24.hu.

A tüntetők elfoglalták az olasz főváros egyik központi terét, majd a nem engedélyezett megmozdulás résztvevői megpróbáltak eljutni a közeli képviselőházhoz, de ezt rendőrkordon akadályozta meg.

Az Én kinyitok! tiltakozó akcióhoz nagyon sokan csatlakoztak:

kereskedők, vendéglátósok, az idegenforgalomban dolgozók és zenészek is beálltak a megmozdulás mögé,

melyet egy egyiptomi származású, harmincnégy éves firenzei vendéglőtulajdonos, Mohamed El Hawi indított el. A demonstráció a pandémia miatti zárlat ellen szól: a tüntetők azonnali újranyitást követeltek, valamint állami segítséget és pontos dátumot az üzletek, éttermek újraindítására.

Azt hangoztatták, hogy a járványadatok már nem indokolják a szigorú korlátozásokat. A tüntetők tárgyakat, füstbombákat, petárdákat dobáltak a rendőrökre és a közeli épületekre, valamint arra kérték a rendőröket, hogy

vegyék le rohamsisakjaikat, és álljanak a tiltakozók oldalára.

“Nem bírjuk tovább!”

– mondta könnyek közt a tévékamerákba egy szicíliai étteremtulajdonos, amivel nagyon sokan egyetértenek: az eddig kapott támogatást borravalónak nevezték, valamint elmondták, hogy a nyári szezon nélkül nem tudnak soha többé újraindulni.

Hasonló tüntetés zajlott április 6-án, amikor a demonstrálókat a képviselőház előtti téren a rendőrök szorították vissza. Más vendéglátóipari szervezetek keddre hirdettek meg tüntetést Rómában, szerdán pedig a légiforgalmi dolgozók tartanak megmozdulást.

Míg Rómában tüntetnek, Veneto kormányzója ma bejelentette, hogy Velencében alig várják a magyar turistákat és vaporettókról is oltani fognak, Horvátország pedig szép gesztussal segít majd a hozzá látogató turisták hazatérésében.

(Forrás: 24.hu, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom