Close
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok

Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok

„Nem bírjuk tovább!” – sírta a tüntetésen a kamerákba egy szicílai éttermes.

Tüntetők és rendőrök szegültek egymásnak a kereskedők és vendéglátósok újabb tüntetésén Róma belvárosában, ahol a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt demonstrálók megpróbáltak eljutni a parlament épületéig hétfő délután, írja a 24.hu.

A tüntetők elfoglalták az olasz főváros egyik központi terét, majd a nem engedélyezett megmozdulás résztvevői megpróbáltak eljutni a közeli képviselőházhoz, de ezt rendőrkordon akadályozta meg.

Az Én kinyitok! tiltakozó akcióhoz nagyon sokan csatlakoztak:

kereskedők, vendéglátósok, az idegenforgalomban dolgozók és zenészek is beálltak a megmozdulás mögé,

melyet egy egyiptomi származású, harmincnégy éves firenzei vendéglőtulajdonos, Mohamed El Hawi indított el. A demonstráció a pandémia miatti zárlat ellen szól: a tüntetők azonnali újranyitást követeltek, valamint állami segítséget és pontos dátumot az üzletek, éttermek újraindítására.

Azt hangoztatták, hogy a járványadatok már nem indokolják a szigorú korlátozásokat. A tüntetők tárgyakat, füstbombákat, petárdákat dobáltak a rendőrökre és a közeli épületekre, valamint arra kérték a rendőröket, hogy

vegyék le rohamsisakjaikat, és álljanak a tiltakozók oldalára.

“Nem bírjuk tovább!”

– mondta könnyek közt a tévékamerákba egy szicíliai étteremtulajdonos, amivel nagyon sokan egyetértenek: az eddig kapott támogatást borravalónak nevezték, valamint elmondták, hogy a nyári szezon nélkül nem tudnak soha többé újraindulni.

Hasonló tüntetés zajlott április 6-án, amikor a demonstrálókat a képviselőház előtti téren a rendőrök szorították vissza. Más vendéglátóipari szervezetek keddre hirdettek meg tüntetést Rómában, szerdán pedig a légiforgalmi dolgozók tartanak megmozdulást.

Míg Rómában tüntetnek, Veneto kormányzója ma bejelentette, hogy Velencében alig várják a magyar turistákat és vaporettókról is oltani fognak, Horvátország pedig szép gesztussal segít majd a hozzá látogató turisták hazatérésében.

(Forrás: 24.hu, fotók: Getty Images)

kereskedő | én kinyitok | tüntetés | vendéglátó | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram