Close
Vendéglátósoknak ad melegételt a Kiosk Angyal

Vendéglátósoknak ad melegételt a Kiosk Angyal

Május 12-én, a Kiosk Budapest hetedik születésnapjának alkalmából indul útjára a Kiosk Angyal, a Kiosk csoport és a Segítő Angyalok Alapítvány közös társadalmi felelősségvállalási programja, mely a legnehezebb helyzetbe került, munkájukat elvesztett vendéglátósokat – turizmus, vendéglátás, rendezvényszervezés területről – támogatja melegétellel.

A program Kamarás Adrienn, a Segítő Angyalok Alapítvány kurátora és Hlatky-Schlichter Hubert, a Kiosk tulajdonosa vezetésével jött létre, és azoknak a vendéglátó szektorban dolgozóknak szól, akik a vírus miatt a legnehezebb helyzetbe kerültek, és egyelőre kevés esélyük van arra, hogy mielőbb munkába állhassanak, ráadásul tartalékaik végére értek. A szektor újraindulását követően várhatóan sokáig érezhetőek lesznek majd a veszteségek, és sokan nem fognak tudni visszatérni korábbi életszínvonalukhoz, ezért az érintettek mindennapjait, meleg ételhez jutásukat segíti a kezdeményezés.

“A Kiosk csoport kivéreztetve küzd az életben maradásért, és a lehető legtöbb munkatársának megtartásáért. A márciusi bezárás óta saját futárszolgálatot indítottunk, webshopot, alkalmazást fejlesztettünk. Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy mennyire megfordult az iparágban a világ. Tudjuk, hogy sokan elveszítették a megélhetési forrásukat, és sokan élték fel az elmúlt két hónap alatt a megtakarításaikat. A vendéglátásban dolgozók azok, akik másokat kiszolgáltak, szívből adtak, most itt az idő, hogy mi támogassuk őket és visszaadjunk a sok boldog percből, finom falatból, amit köszönhetünk nekik. A Kiosk Angyalban egyesül az alapítvány ereje a Kiosk és a Babel csapatával, hiszen együtt főzünk és juttatjuk el a melegételeket a támogatásra szorulóknak. Mi magunk is ezeket fogyasztjuk, nap mint nap munka közben, így elsőként teszteljük a fogásokat” – mondta Hlatky-Schlichter Hubert.

A program digitális felületén keresztül, a www.kioskangyal.hu oldalon bárki gyorsan és egyszerűen járulhat hozzá a misszióhoz, illetve ugyanilyen gyorsan adhatja le jelentkezését a Kiosk Pest konyhájában készülő napi melegételre. A jelentkezés regisztrációhoz kötött, az átvételi pontot az étterem biztosítja majd, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett: szabadtéren, maszkban és kesztyűben lehet átvenni a napi ételadagot. A mozgásban vagy utazásban korlátozottak számára lehetőség lesz kiszállításra is, amelyhez a Pappas Autó Magyarország által biztosított flottát használhatják majd az önkéntesekből álló segítők, az Angyalok.

A Kiosk Angyal programjának beindítására a Segítő Angyal Alapítvány már elő is készített négyezer adag meleg ételre elegendő felajánlást, amivel a kilövés után azonnal el tud indulni a program. A kezdeti mennyiség biztosítása után minden támogatásra számítanak a szervezők, hogy minél több éhes vendéglátós jusson újra meleg ételhez a következő időszakban.

FOLYTASD EZZEL
A világ tíz legjobb borvidéke, amit érdemes felkeresni
Svéd húsgolyós fánkot készített az IKEA, de csak egyetlen helyen kóstolható a világon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom