Close
Drasztikus lépésre szánta el magát egy hazai Michelin-csillagos étterem

Drasztikus lépésre szánta el magát egy hazai Michelin-csillagos étterem

“A köz érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon.”

A Michelin-csillagos Babel, illetve a cégcsoport egyéb éttermei, a Kiosk és a Kiosk Buda is becsuknak, igaz, házhoz szállítást vállalnak. Íme, a sajtóközleményük.

Tekintettel a kialakult helyzetre, az ikonikus fővárosi vendéglátóipari szereplők 2020. március 16-tól felfüggesztik éttermeinek nyitvatartását. A finom falatokat mégsem kell nélkülöznünk: házhoz szállítással, és a dolgozókat kisegítő intézkedésekkel készül a tulajdonos, Hlatky Schlichter Hubert, és csapata.

Az egész vendéglátó szektort érzékenyen érintő jelenlegi helyzetben nehéz döntésekre kell felkészülnie mindenkinek, ám a legnehezebbet a tizenkét éve piacon működő csoport hozta meg, akik szerint a legfontosabb most, hogy a köz érdekében minimalizálni kell minden piaci szereplőnek a koronavírus terjedését. Hétfőtől az összes éttermükben bezárnak, és megszüntetik a helyszíni fogyasztást, és még aznap a lehető legtöbb dolgozó bevonásával elindítják a házhozszállítást a KIOSK és Babel közreműködésével, pozíciótól független egységes bérezéssel.

“A lakosság érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon. Nehéz döntést kellett meghoznom, de a vendégeink és a kollégák egészsége most a legfontosabb. Az előttünk álló nemzetközi minták szerint ma Európában a házhoz szállítás a legbiztonságosabb megoldás. Amellett, hogy mindenki számára elérhetővé tesszük a napi melegételt, a bezárásból fakadó gazdasági károkat minimalizálhatjuk, munkát adhatunk a csoportunkon belül dolgozó legtöbb embernek. A menedzsment már több napja home office-ban dolgozik. Akiket mégis szabadságra kell küldenünk egy időre, őket is folyamatos melegétel-ellátással, és felvehető mikrohitel lehetőségekkel készülünk támogatni. Bízunk benne, hogy az új szolgáltatásunkat minél többen igénybe veszik, hiszen az lenne a legnagyobb segítség, hogy munkatársaink számára biztosítsuk a tisztes megélhetést” – mondta a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert.

A Wolton és NetPincér Gón induló házhoz szállítás előkészítésében is a maximális biztonságra törekszenek: minden dolgozó védőruhában – maszkban és gumikesztyűben – dolgozik, a munkaterületeket folyamatos fertőtlenítik, és a csoport – ahogyan eddig is – ellenőrzött, hazai alapanyagokat használ az ételek elkészítésében. A Kiosk és Piazza közkedvelt klasszikusai mellett az étlapokon elérhető lesz a Kiosk napi menü, családi és ifjúsági ajánlatok, lehetőség lesz tortarendelésre, valamint borok, üdítők, friss dzsúszok is színesítik majd a kínálatot. A rendeléseket futáron keresztül kiszállítással hétfőtől, vagy az éttermekben kialakított pick-up pontokon, akár már mostantól is átvehetik.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom