Close
Drasztikus lépésre szánta el magát egy hazai Michelin-csillagos étterem

Drasztikus lépésre szánta el magát egy hazai Michelin-csillagos étterem

“A köz érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon.”

A Michelin-csillagos Babel, illetve a cégcsoport egyéb éttermei, a Kiosk és a Kiosk Buda is becsuknak, igaz, házhoz szállítást vállalnak. Íme, a sajtóközleményük.

Tekintettel a kialakult helyzetre, az ikonikus fővárosi vendéglátóipari szereplők 2020. március 16-tól felfüggesztik éttermeinek nyitvatartását. A finom falatokat mégsem kell nélkülöznünk: házhoz szállítással, és a dolgozókat kisegítő intézkedésekkel készül a tulajdonos, Hlatky Schlichter Hubert, és csapata.

Az egész vendéglátó szektort érzékenyen érintő jelenlegi helyzetben nehéz döntésekre kell felkészülnie mindenkinek, ám a legnehezebbet a tizenkét éve piacon működő csoport hozta meg, akik szerint a legfontosabb most, hogy a köz érdekében minimalizálni kell minden piaci szereplőnek a koronavírus terjedését. Hétfőtől az összes éttermükben bezárnak, és megszüntetik a helyszíni fogyasztást, és még aznap a lehető legtöbb dolgozó bevonásával elindítják a házhozszállítást a KIOSK és Babel közreműködésével, pozíciótól független egységes bérezéssel.

“A lakosság érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon. Nehéz döntést kellett meghoznom, de a vendégeink és a kollégák egészsége most a legfontosabb. Az előttünk álló nemzetközi minták szerint ma Európában a házhoz szállítás a legbiztonságosabb megoldás. Amellett, hogy mindenki számára elérhetővé tesszük a napi melegételt, a bezárásból fakadó gazdasági károkat minimalizálhatjuk, munkát adhatunk a csoportunkon belül dolgozó legtöbb embernek. A menedzsment már több napja home office-ban dolgozik. Akiket mégis szabadságra kell küldenünk egy időre, őket is folyamatos melegétel-ellátással, és felvehető mikrohitel lehetőségekkel készülünk támogatni. Bízunk benne, hogy az új szolgáltatásunkat minél többen igénybe veszik, hiszen az lenne a legnagyobb segítség, hogy munkatársaink számára biztosítsuk a tisztes megélhetést” – mondta a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert.

A Wolton és NetPincér Gón induló házhoz szállítás előkészítésében is a maximális biztonságra törekszenek: minden dolgozó védőruhában – maszkban és gumikesztyűben – dolgozik, a munkaterületeket folyamatos fertőtlenítik, és a csoport – ahogyan eddig is – ellenőrzött, hazai alapanyagokat használ az ételek elkészítésében. A Kiosk és Piazza közkedvelt klasszikusai mellett az étlapokon elérhető lesz a Kiosk napi menü, családi és ifjúsági ajánlatok, lehetőség lesz tortarendelésre, valamint borok, üdítők, friss dzsúszok is színesítik majd a kínálatot. A rendeléseket futáron keresztül kiszállítással hétfőtől, vagy az éttermekben kialakított pick-up pontokon, akár már mostantól is átvehetik.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

hlatky-schlichter hubert | babel étterem | kiosk | kiosk buda

FOLYTASD EZZEL

Így kerülheted ki a turistacsapda-gyanús éttermeket Olaszországban

Londoni fine dining étteremben kel életre a Batman-filmekből ismert Gotham City

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom