"A köz érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon."
A Michelin-csillagos Babel, illetve a cégcsoport egyéb éttermei, a Kiosk és a Kiosk Buda is becsuknak, igaz, házhoz szállítást vállalnak. Íme, a sajtóközleményük.
Tekintettel a kialakult helyzetre, az ikonikus fővárosi vendéglátóipari szereplők 2020. március 16-tól felfüggesztik éttermeinek nyitvatartását. A finom falatokat mégsem kell nélkülöznünk: házhoz szállítással, és a dolgozókat kisegítő intézkedésekkel készül a tulajdonos, Hlatky Schlichter Hubert, és csapata.
Az egész vendéglátó szektort érzékenyen érintő jelenlegi helyzetben nehéz döntésekre kell felkészülnie mindenkinek, ám a legnehezebbet a tizenkét éve piacon működő csoport hozta meg, akik szerint a legfontosabb most, hogy a köz érdekében minimalizálni kell minden piaci szereplőnek a koronavírus terjedését. Hétfőtől az összes éttermükben bezárnak, és megszüntetik a helyszíni fogyasztást, és még aznap a lehető legtöbb dolgozó bevonásával elindítják a házhozszállítást a KIOSK és Babel közreműködésével, pozíciótól független egységes bérezéssel.
“A lakosság érdeke minden gazdasági érdeket felül kell, hogy írjon. Nehéz döntést kellett meghoznom, de a vendégeink és a kollégák egészsége most a legfontosabb. Az előttünk álló nemzetközi minták szerint ma Európában a házhoz szállítás a legbiztonságosabb megoldás. Amellett, hogy mindenki számára elérhetővé tesszük a napi melegételt, a bezárásból fakadó gazdasági károkat minimalizálhatjuk, munkát adhatunk a csoportunkon belül dolgozó legtöbb embernek. A menedzsment már több napja home office-ban dolgozik. Akiket mégis szabadságra kell küldenünk egy időre, őket is folyamatos melegétel-ellátással, és felvehető mikrohitel lehetőségekkel készülünk támogatni. Bízunk benne, hogy az új szolgáltatásunkat minél többen igénybe veszik, hiszen az lenne a legnagyobb segítség, hogy munkatársaink számára biztosítsuk a tisztes megélhetést” – mondta a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert.
A Wolton és NetPincér Gón induló házhoz szállítás előkészítésében is a maximális biztonságra törekszenek: minden dolgozó védőruhában – maszkban és gumikesztyűben – dolgozik, a munkaterületeket folyamatos fertőtlenítik, és a csoport – ahogyan eddig is – ellenőrzött, hazai alapanyagokat használ az ételek elkészítésében. A Kiosk és Piazza közkedvelt klasszikusai mellett az étlapokon elérhető lesz a Kiosk napi menü, családi és ifjúsági ajánlatok, lehetőség lesz tortarendelésre, valamint borok, üdítők, friss dzsúszok is színesítik majd a kínálatot. A rendeléseket futáron keresztül kiszállítással hétfőtől, vagy az éttermekben kialakított pick-up pontokon, akár már mostantól is átvehetik.
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Drámai helyzetben a turizmus
- Milánóban a séfek és pizzasütők ötletes stresszoldó kampányba kezdtek
- Bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- Bezárták a legnagyobb múzeumokat a spanyol fővárosban
- Egy kaliforniai étterem testhőt mér az ajtóban a világjárvány megfékezése érdekében
- Hét aranyszabály, arra az esetre, ha otthonról kell dolgozni
- Olaszország-szerte bezárják a nem létfontosságú kiskereskedelmi egységeket
- #otthonmaradok, kommunikálják a büszke és felelősségteljes olaszok
- Az Egyesült Államok harminc napra felfüggeszt majdnem minden beutazást Európából
- Ezért mondom le inkább a New York-i utamat
- Hét kérdés és válasz a koronavírusról, ami mindenkit foglalkoztat
- Veszélyhelyzetet hirdet ki a kormány – Ezek az utazást érintő intézkedések
- Így alakítja át az utazásainkat a friss olasz helyzet
- Ilyen az első nap a lezárt Olaszországban
- Koronavírus: az egyik légitársaság ingyenessé teszi a foglalás-módosítást
kiosk buda | kiosk | babel étterem | hlatky-schlichter hubert
A modern luxus nyomában a Range Roverrel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!