Az olasz dizájn és az olasz gasztronómia is olyan világhírű fogalmak, amelyekben a tradíció és az innováció minőségi kivitelezéssel és alapanyagokkal párosul. A konyhabútorok a két terület fúzióját képviselik: olyan dizájndarabok, amelyek teret biztosítanak az ételek művészetének, hozzájárulva a főzés és étkezés otthonos atmoszférájához. Nem meglepő, hogy az olaszok a konyhadizájnban is élen járnak.
Elérhető érték: árban és távolságban
Most szeptembertől mindez itthon is elérhető távolságba kerül: Olaszország vezető konyhabútor cége, a Veneta Cucine megnyitotta első showroomját Budapest belvárosában.
Az elérhetőség nem csak földrajzi távolságban nyilvánul meg: az egyedi, kézműves hagyományokat innovatív dizájn megoldásokkal ötvöző bútorok árkategóriában is elérhetőnek számítanak.
Az olasz konyhabútor dizájn így, egy releváns piaci hiányt pótolva, szó szoros értelemben karnyújtásnyira válik.
A brand piacra lépése mögött a, már itthon több dizájn világmárkát is sikeresen bevezető Solinfo Group áll.
Hat évtizednyi szakértelem
A Veneta Cucine története 1967-ben kezdődött Treviso tartományban, a prosecco és a tiramisu otthonában. Az elmúlt évtizedekben aztán a helyi, családi vállalkozás világszinten meghatározó, nyolcszáz alkalmazottat foglalkoztató, multinacionális vállalatcsoporttá nőtte ki magát.
Az alapító három fia a mai napig a cégvezetésben maradt, így biztosítva az eredeti értékek megőrzését, valamint az időtálló hagyományok és a friss trendek harmonikus kombinációját.
A Veneta Cucine ízig-vérig olasz mentalitást képvisel: funkcionális esztétika, tiszta, mégis nagyvonalú formavilág, természetes anyaghasználat és könnyed elegancia.
A fakitermelés és feldolgozás házon belül történik lokális alapanyagokból, amely garantálja, hogy a konyhák a lehető legmagasabb minőséget képviseljék. A gyártás mindeközben a fenntarthatóság iránt elkötelezve zajlik: telephelyeiken kizárólag megújuló forrásokból származó villamos energiát használnak.
Bőséges választék testreszabva
A Kertész utcai bemutatóterem nemcsak az olasz dizájn új hazai fellegvára, hanem az ország legnagyobb konyha showroomja lett egyben. Az impozáns, három szintes, 550 négyzetméteren elterülő helyszínen tíz ikonikus konyharendszer és negyven modell alkotja a nem mindennapi választékot. A konyha elemek öt különböző struktúrára épülnek, és háromszáz szín- és anyagkombinációban érhetők el. A választott bútorok így valóban a személyes igényekhez és ízléshez tudnak igazodni.
Az exkluzív életérzést a gondosan megkomponált enteriőr fokozza: a Kerakoll felületekkel díszített térben Vibia lámpák, a Home of Solinfo által kínált kiegészítők és egyedi Timbart asztalok serkentik az inspirálódást.
(Fotók: Gosztom Gergő / Solinfo Group)
konyhabútor | olasz | konyha | Veneta Cucine | showroom | dizájn
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!