Close
Így néz ki a luxusszálloda, ami a Versailles-i palotában nyílt meg

Így néz ki a luxusszálloda, ami a Versailles-i palotában nyílt meg

Új luxushotel nyílt a Versailles-i palota területén, amely XIV. Lajos és Marie-Antoinette egykori rezidenciájaként Franciaország egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója.

A francia forradalom előtti királyi dekadencia és kizsákmányolás helyszíne a Versailles-i palota, amely az Eiffel-torony mögött az ország második legnépszerűbb látványossága.

A nagyjából 2300 szobával rendelkező komplexumban festmények ezrei sorakoznak, kárpitjai, gazdag művészeti kincsei és parkosított kertje valóban szenzáció számba megy.

Azt azonban talán kevesen tudják, hogy a palotában luxusszálloda is található.

Az Airelles Château de Versailles a Le Grand Contrôle szállodalánc tizennégy szobás létesítménye, amelynek tervezője Christopher Tollemer. A designer XVI. Lajos személyes ízléséből és a 18. századi pompából merített inspirációt a belső terek kialakításakor. A hotel azonban nemcsak fényűző berendezései miatt vonzó: saját gyógyfürdővel rendelkezik, éttermének sztárja pedig Alain Ducasse Michelin-csillagos séf.

A luxusszálloda a palota területén működik, és exkluzív lehetőséget biztosít a vendégek számára arra, hogy a csodálatos palotát a turistarohamot követően, privát túrák keretében járják be. Az egyik ilyen népszerű program során meglátogatható Marie Antoinette angol kertje és a Nagy-Trianon kastély is. A luxusszálloda minden szobájához saját komornyik tartozik, akinek segítségével titkos vacsorák szervezhetők a palotakertben, vagy magánkoncerteken vehetnek részt a látogatók.

A szálloda eredetileg 2020-ban nyitott volna meg, a pandémia miatt azonban az első vendégeket egy évvel később tudta csak fogadni, hogy exkluzív szolgáltatásaival elkápráztassa őket.

Hat év építkezés és több mint húszmilliárd forintnyi font kellett ahhoz, hogy a Cornwallban lévő Bodmin börtönt modern, hetven szobás szállodává alakítsák. A projekt úgy tűnik, kifizetődik, hiszen az egyedi élményt kínáló szálláshely igazi turistamágnes.

(Fotók: airelles.com)

szálloda | versailles | hotel | kastély | park

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram