Close
Így néz ki a luxusszálloda, ami a Versailles-i palotában nyílt meg

Így néz ki a luxusszálloda, ami a Versailles-i palotában nyílt meg

Új luxushotel nyílt a Versailles-i palota területén, amely XIV. Lajos és Marie-Antoinette egykori rezidenciájaként Franciaország egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója.

A francia forradalom előtti királyi dekadencia és kizsákmányolás helyszíne a Versailles-i palota, amely az Eiffel-torony mögött az ország második legnépszerűbb látványossága.

A nagyjából 2300 szobával rendelkező komplexumban festmények ezrei sorakoznak, kárpitjai, gazdag művészeti kincsei és parkosított kertje valóban szenzáció számba megy.

Azt azonban talán kevesen tudják, hogy a palotában luxusszálloda is található.

Az Airelles Château de Versailles a Le Grand Contrôle szállodalánc tizennégy szobás létesítménye, amelynek tervezője Christopher Tollemer. A designer XVI. Lajos személyes ízléséből és a 18. századi pompából merített inspirációt a belső terek kialakításakor. A hotel azonban nemcsak fényűző berendezései miatt vonzó: saját gyógyfürdővel rendelkezik, éttermének sztárja pedig Alain Ducasse Michelin-csillagos séf.

A luxusszálloda a palota területén működik, és exkluzív lehetőséget biztosít a vendégek számára arra, hogy a csodálatos palotát a turistarohamot követően, privát túrák keretében járják be. Az egyik ilyen népszerű program során meglátogatható Marie Antoinette angol kertje és a Nagy-Trianon kastély is. A luxusszálloda minden szobájához saját komornyik tartozik, akinek segítségével titkos vacsorák szervezhetők a palotakertben, vagy magánkoncerteken vehetnek részt a látogatók.

A szálloda eredetileg 2020-ban nyitott volna meg, a pandémia miatt azonban az első vendégeket egy évvel később tudta csak fogadni, hogy exkluzív szolgáltatásaival elkápráztassa őket.

Hat év építkezés és több mint húszmilliárd forintnyi font kellett ahhoz, hogy a Cornwallban lévő Bodmin börtönt modern, hetven szobás szállodává alakítsák. A projekt úgy tűnik, kifizetődik, hiszen az egyedi élményt kínáló szálláshely igazi turistamágnes.

(Fotók: airelles.com)

FOLYTASD EZZEL
Dzsungel és betondzsungel ilyen jól még nem állt egymásnak
A föld és ég közötti lebegést érezheted ebben az extravagáns medencében
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom