Close
Így néz ki a luxusszálloda, ami a Versailles-i palotában nyílt meg

Így néz ki a luxusszálloda, ami a Versailles-i palotában nyílt meg

Új luxushotel nyílt a Versailles-i palota területén, amely XIV. Lajos és Marie-Antoinette egykori rezidenciájaként Franciaország egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója.

A francia forradalom előtti királyi dekadencia és kizsákmányolás helyszíne a Versailles-i palota, amely az Eiffel-torony mögött az ország második legnépszerűbb látványossága.

A nagyjából 2300 szobával rendelkező komplexumban festmények ezrei sorakoznak, kárpitjai, gazdag művészeti kincsei és parkosított kertje valóban szenzáció számba megy.

Azt azonban talán kevesen tudják, hogy a palotában luxusszálloda is található.

Az Airelles Château de Versailles a Le Grand Contrôle szállodalánc tizennégy szobás létesítménye, amelynek tervezője Christopher Tollemer. A designer XVI. Lajos személyes ízléséből és a 18. századi pompából merített inspirációt a belső terek kialakításakor. A hotel azonban nemcsak fényűző berendezései miatt vonzó: saját gyógyfürdővel rendelkezik, éttermének sztárja pedig Alain Ducasse Michelin-csillagos séf.

A luxusszálloda a palota területén működik, és exkluzív lehetőséget biztosít a vendégek számára arra, hogy a csodálatos palotát a turistarohamot követően, privát túrák keretében járják be. Az egyik ilyen népszerű program során meglátogatható Marie Antoinette angol kertje és a Nagy-Trianon kastély is. A luxusszálloda minden szobájához saját komornyik tartozik, akinek segítségével titkos vacsorák szervezhetők a palotakertben, vagy magánkoncerteken vehetnek részt a látogatók.

A szálloda eredetileg 2020-ban nyitott volna meg, a pandémia miatt azonban az első vendégeket egy évvel később tudta csak fogadni, hogy exkluzív szolgáltatásaival elkápráztassa őket.

Hat év építkezés és több mint húszmilliárd forintnyi font kellett ahhoz, hogy a Cornwallban lévő Bodmin börtönt modern, hetven szobás szállodává alakítsák. A projekt úgy tűnik, kifizetődik, hiszen az egyedi élményt kínáló szálláshely igazi turistamágnes.

(Fotók: airelles.com)

FOLYTASD EZZEL
Öt nem mindennapi ajándékötlet a Roadstertől, amivel garantáltan nem lőhetsz mellé
Elképesztően látványos lesz a Liget Projekt keretében megvalósuló etnográfiai múzeum épülete
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom