Close
Vészhelyzetet hirdettek Floridában a bulizó fiatalok miatt

Vészhelyzetet hirdettek Floridában a bulizó fiatalok miatt

Káosz és pánik Miami Beachen.

A Spring Break, vagyis a tavaszi szünet az az időszak az amerikai egyetemisták körében, amikor csapatostul utaznak meleg helyekre, hogy az év eleji vizsgaidőszak után kipihenjék a fáradalmaikat.

A koronavírus miatti korlátozások okán sok szakértő, kormányzó szólította fel a fiatalokat, hogy idén hagyják ki ezt az össz-egyetemista mulatságot, ugyanis az a koronavírusos esetszámok megugrásához is vezethet, ám ahogy arról mi is beszámoltunk, nem mindenki hallgat ezekre a hangokra.

“Túl sok ember jön ide – mondta Miami Beach polgármestere, Dan Gelber egy szombati sajtótájékoztatón. – A városunk lőporos hordóvá vált, és nincsenek olyan intézkedéseink, amik biztosítanák, hogy ez a lőporoshordó nem robban fel.” A korábbi, éjféltől kezdődő kijárási tilalmat este nyolc órára hozták előre az elmúlt héten, de a helyzeten ez sem változtatott.

A város fő tengerparti sétánya, az Ocean Avenue már két hónapja tele van bulizókkal, és még szombat este is, jóval a kijárási tilalom után is maszk nélküli fiatalokkal volt tele. Gerber az olcsó repülőjegyeket kínáló légitársaságokat és a város hoteleit is bírálta, amiért akcióikkal és leárazásaikkal az egész országból a városba vonzották a tavaszi szünetüket töltő fiatalokat.

Szombat este 8:45-kor a rendőrség felszólított a tömeget a távozásra, de mivel a fiatalok tovább táncoltak és ünnepeltek, este 9 órakor paprikasprayt lőttek közéjük. A tömeg megriadt, sokakat fellöktek és megtapostak.

A hétvégi európai tüntetéshullámmal szemben itt semmiféle demonstráció nem történt, a főként tizenévesekből álló tömeg egyszerűen bulizott. Ahogy a videóban is elhangzik egy városvezető szájából:

az egész úgy nézett ki, mint egy rockkoncert.

“Nevetségesnek tartom a kijárási tilalmat – mondta egy lány a kamerának. – Én csak bulizni akarok.”

A rendőrség az elmúlt hetekben kilencszáz letartóztatást hajtott végre, és nyolcvan fegyvert koboztak el. Mivel a tavaszi szünet miatt odaérkező egyetemisták java része a mai nappal visszarepül otthonába, Miami Beach zűrős napjai egy időre valószínűleg véget érnek.

Bár Spanyolországban szigorú korlátozások vannak, Madridban megnyitottak az éttermek. Van néhány szürreális hangulatú fotónk a spanyol főváros hétvégéjéről. Szerintünk érdemes megnézni őket!

koronavírus | Florida | spring break | miami beach | letartóztatás

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram