Close
Vészhelyzetet hirdettek Floridában a bulizó fiatalok miatt

Vészhelyzetet hirdettek Floridában a bulizó fiatalok miatt

Káosz és pánik Miami Beachen.

A Spring Break, vagyis a tavaszi szünet az az időszak az amerikai egyetemisták körében, amikor csapatostul utaznak meleg helyekre, hogy az év eleji vizsgaidőszak után kipihenjék a fáradalmaikat.

A koronavírus miatti korlátozások okán sok szakértő, kormányzó szólította fel a fiatalokat, hogy idén hagyják ki ezt az össz-egyetemista mulatságot, ugyanis az a koronavírusos esetszámok megugrásához is vezethet, ám ahogy arról mi is beszámoltunk, nem mindenki hallgat ezekre a hangokra.

“Túl sok ember jön ide – mondta Miami Beach polgármestere, Dan Gelber egy szombati sajtótájékoztatón. – A városunk lőporos hordóvá vált, és nincsenek olyan intézkedéseink, amik biztosítanák, hogy ez a lőporoshordó nem robban fel.” A korábbi, éjféltől kezdődő kijárási tilalmat este nyolc órára hozták előre az elmúlt héten, de a helyzeten ez sem változtatott.

A város fő tengerparti sétánya, az Ocean Avenue már két hónapja tele van bulizókkal, és még szombat este is, jóval a kijárási tilalom után is maszk nélküli fiatalokkal volt tele. Gerber az olcsó repülőjegyeket kínáló légitársaságokat és a város hoteleit is bírálta, amiért akcióikkal és leárazásaikkal az egész országból a városba vonzották a tavaszi szünetüket töltő fiatalokat.

Szombat este 8:45-kor a rendőrség felszólított a tömeget a távozásra, de mivel a fiatalok tovább táncoltak és ünnepeltek, este 9 órakor paprikasprayt lőttek közéjük. A tömeg megriadt, sokakat fellöktek és megtapostak.

A hétvégi európai tüntetéshullámmal szemben itt semmiféle demonstráció nem történt, a főként tizenévesekből álló tömeg egyszerűen bulizott. Ahogy a videóban is elhangzik egy városvezető szájából:

az egész úgy nézett ki, mint egy rockkoncert.

“Nevetségesnek tartom a kijárási tilalmat – mondta egy lány a kamerának. – Én csak bulizni akarok.”

A rendőrség az elmúlt hetekben kilencszáz letartóztatást hajtott végre, és nyolcvan fegyvert koboztak el. Mivel a tavaszi szünet miatt odaérkező egyetemisták java része a mai nappal visszarepül otthonába, Miami Beach zűrős napjai egy időre valószínűleg véget érnek.

Bár Spanyolországban szigorú korlátozások vannak, Madridban megnyitottak az éttermek. Van néhány szürreális hangulatú fotónk a spanyol főváros hétvégéjéről. Szerintünk érdemes megnézni őket!

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom