Close
Egy évtized után ismét megnyílik Olaszország ikonikus túraútvonala, de nem úgy, ahogyan arra sokan számítanak

Egy évtized után ismét megnyílik Olaszország ikonikus túraútvonala, de nem úgy, ahogyan arra sokan számítanak

A helyiek már most attól tartanak, hogy a Via dell’Amorét is utol fogja érni a túlturizmus.

A közelmúltban a világ legszebb falujának megválasztott Cinque Terre ad otthont egy mesebeli tengerparti túraútvonalnak. A Via dell’Amore, vagyis a Szerelmesek ösvénye Manarolát és Riomaggiorét köti össze. Egy földcsuszamlás következtében 2011-ben lezárták, most azonban egy 8,7 millilárdos beruházást követően ismét járhatóvá válik.

A sétány egy részét már a múlt hónapban megnyitották, a teljes utat várhatóan 2024 júliusában adják majd át.

Az ikonikus útvonalon sétálni vágyó turisták azonban nem jelenhetnek meg csak úgy. Online jegyet kell majd vásárolni, a maximum harminc fős csoportokat pedig félóránként helyi idegenvezető kíséri majd.

A helyiek ingyen sétálhatnak az ösvényen, a turistáknak öt eurót kell fizetniük.

Ez azonban még nem minden. A Via dell’Amore éjszaka zárva lesz, két bejáratát pedig kamerarendszer őrzi majd.

Ezekkel az intézkedésekkel a túlturizmust kívánják megelőzni, azaz azt, hogy a Cinque Terre falvai után az ikonikus túraútvonalat is elárasszák a turisták.

(Forrás: TimeOut, fotó: Getty)

ösvény | túra | Riomaggiore | olaszország | cinque terre

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram