Budapest is megérett rá.
Egy étterembe általában azért ülünk be, hogy finomakat együnk és jókat beszélgessünk, szórakozóhelyet pedig a bulizás, az élmény és a hangulat miatt választunk. Az újonnan nyíló VIBE Budapest mindkettőre opció lehet, ráadásul egyidejűleg.
Az úgymond nemzetközi mezőnyben már összeért ez a két dolog, de itthon, illetve a fővárosban nincs igazán olyan hely, ami egyszerre ad magas színvonalú vendéglátást és szórakoztatást.
December 13-án nyit majd a Costes Csoport új kezdeményezése, amely friss és izgalmas színt hoz a város gasztronómiai és szórakoztató életébe. A Lánchíd és a Budai Vár panorámájával a háttérben elhelyezkedő étterem és szórakozóhely különleges atmoszférát igyekszik teremteni.
„A VIBE nemcsak egy hely, hanem egy életérzés. Egy olyan tér, ahol minden látogatás különleges, ahol minden este tartogat valami újat és meglepőt. Itt nemcsak az ételek és italok különlegesek, hanem az egész élmény, amely minden érzékszervre hat” – mondta Gerendai Károly, a VIBE Budapest egyik tulajdonosa.
A projekt alapgondolatát olyan ikonikus nemzetközi helyek inspirálták, mint a Coya, a Zuma, a Sushi Samba, a Sexy Fish vagy az Amazonico. Ezek a világ vezető szórakoztató és vendéglátóhelyei, amelyek egyesítik a kitűnő gasztronómiát, a vizuális élményeket és az interaktív szórakoztatást.
Azonban a cél nemcsak az volt, hogy ezek másolatai keljenek életre Budapesten, hanem, hogy létrejöjjön egy olyan hely, amely ezekhez képest is egyedi, és közben ugyanúgy világszínvonalat képvisel.
A VIBE-ban az étkezés, az italok és a szórakoztatás nem különálló elemek, hanem egy nagy egész részei. Ez a holisztikus megközelítés az, amely igazán megkülönbözteti a többi étteremtől. „A VIBE víziója túlmutat az éttermek és szórakozóhelyek hagyományos szerepén. Ez egy olyan tér, amely a gasztronómia, a művészi szintre emelt, változatos szórakoztatás és a közösségi élmény találkozási pontja, amely minden vendéget arra ösztönöz, hogy újra és újra visszatérjen, mert tudja, hogy mindig valami új vár rá” – tette hozzá Gerendai Károly.
A kategóriateremtő vendéglátóhely műfaját a „fundining” kifejezés írja le legjobban, amely egyúttal a lényeget is összefoglalja. A ‘VIBE’ névre pedig azért esett a tulajdonosok választása, mivel a szó egy olyan nemzetközi kifejezés, amely Magyarországon közismert és a köznyelvben is használatban van, ráadásul pont annak a a különleges hangulatnak a leírására használják, amelyet az új étteremben szeretnének megteremteni.
Emblematikus fogások, VIBE-os interpretáció
Az étlap kialakításakor az egyik fő szempont az volt, hogy a világ különböző konyháinak legjobb és legkedveltebb fogásai kerüljenek az asztalra. A közismert, emblematikus nemzetközi ételeket modern és kreatív formában tálalják.
„A VIBE Budapest gasztronómiai koncepciójánál arra törekedtünk, hogy ötvözzük a fine dining éttermeinkben megszerzett tudást és tapasztalatot egy pörgős, laza hely igényeivel. Itt is a legmagasabb minőségű alapanyagokból készülnek izgalmas és látványos fogások, de mindezt úgy kell megoldanunk, hogy a lehető leggyorsabban és társaságok által közösen is elfogyaszthatóan kerüljenek az asztalra, mert egy ilyen helyen csak ez a stílus működik jól. Ennek érdekében a látványkonyhán több szekciót alakítottunk ki, ahol egyszerre, párhuzamosan dolgozik a szusis, a nyílt lángot használó, robata grilles, a wokos, a hideg-, és a hagyományos melegkonyhás csapat. Egy 150 férőhelyes éttermet ekkora és ennyire sokszínű kínálattal, ráadásul magas minőségben működtetni elég komoly vállalás. Ezért úgy döntöttünk, hogy a nyitáskor még csak egy szűkített, kb. 60%-os kínálattal indulunk el és a december folyamán folyamatosan teszteljük a konyhát. Törekvéseink szerint januártól viszont már a teljes menüt szeretnénk biztosítani. Az eddigi éttermi projektjeink okán fontos hangsúlyozni, hogy itt nem fine dining stílusú éttermi élményre kell számítani, de a Costes Group neve és szakembergárdája mindenkinek garanciát jelenthetnek arra, hogy az ételek a most ismert szórakozóhelyekhez képest a legmagasabb színvonalat képviselik majd. Nekünk az a személyes célunk, hogy ezt a konyhánkat is a legkiemelkedőbb magyar éttermek között emlegessék” – mondták a sajtóbemutatón a konyha vezetői, Ruff Dávid és Jónás Gábor.
Világszínvonalú koktélok – Marc Alvarez és az italok művészete
A VIBE Budapest hatalmas és látványos bárpulttal rendelkezik, melynek italkínálata eleve magáért beszél, de az igazi szenzációnak az ígérkezik, hogy a hely signature koktélkínálata Marc Alvarez, a világ egyik legismertebb és legsikeresebb bármesterének keze munkáját dicséri. Alvarez a barcelonai Sips bár társalapítója, amelyet kétszer is Európa legjobb bárjának választottak, 2023-ban pedig elnyerte a világ legjobb bárja címet. Innovatív és művészi megközelítésű koktéljaival Alvarez világszerte hírnevet szerzett.
Gerendai Károly szerint ebben is szerettek volna szintet lépni és egy ekkora,
ilyen profilú helyen is olyan italkínálatot nyújtani, ami a világ élmezőnyében szereplő bárokban látható csak.
Alvarez célja egy olyan signature itallap megalkotása volt, amely ötvözi a klasszikus ízek időtállóságát a kísérletező szellem frissességével, miközben harmóniában áll a VIBE Budapest gasztronómiai koncepciójával. Az itallapon a klasszikus koktélok, mint a Porn Star Martini vagy a Negroni mellett helyet kaptak a craft koktélok is, amelyek teljesen új megközelítést képviselnek.
Az itallap egyik legkülönlegesebb eleme a „Diamond VIBE Elixier”, egy egyedi koktél, amelyet Marc Alvarez álmodott meg. Ez az ital naponta kizárólag egyetlen vendég számára készül, akit a VIBE üzletvezetője választ ki. A Diamond VIBE Elixier nem csupán egy italkülönlegesség, hanem egy személyre szabott élmény, amely erősíti a vendég és a hely kapcsolatát, miközben felkelti a vágyat a többi vendégben, hogy ők is részesei lehessenek az Elixier egyedi szervírozásának.
A szórakoztatás teszi teljessé a VIBE-ot
A VIBE Budapest egyik legkülönlegesebb eleme a szórakoztató produkciók sokszínűsége és magas színvonala. A vendégek olyan, egyedi audiovizuális élményt tapasztalnak meg, amely a különböző műfajok találkozásával folyamatos meglepetéseket hoz. A különleges atmoszféra alapját az éttermekben megszokottnál hangosabb, élőben a DJ-k által prezentált zene adja, amely az esték meghatározó pillére. „Az afro-tribal house ritmusok – amelyeket Dél-Amerikában, különösen Kolumbiában fejlesztettek tovább magas szinten – alkotják a hely egyedi hangulatának alapját. Ezeket ötvözzük az Ibizáról és Miamiból inspirálódott, vibráló zenei világgal” – mondta Kühne Tamás, a VIBE Budapest tulajdonostársa.
A műsor egyik különlegessége, hogy nincs előre meghatározott menetrend – a produkciók váratlan pillanatokban bontakoznak ki, gyakran bevonva a vendégeket is az élménybe. A táncosok és artisták interakcióba lépnek a közönséggel, így teremtve közvetlen kapcsolódást és erősítve a közösségi élményt. Az előadások látványvilágát és technikai hátterét a legmodernebb fény- és hangrendszerek teszik még izgalmasabbá.
A VIBE Budapest nem „előadásokat” kínál az étkezés közben, hanem olyan világot teremt, ahol maximum fél óránként mindig történik valami meglepő és látványos.
Az alapesetben kétórás ültetési idővel kalkulált vacsora közben akrobatikus elemekkel kiegészített táncbemutatók, artista és zsonglőr számok és vizuális effektek is helyet kapnak, sőt az estéknek része az is, hogy az étterem és a bár személyzete is bekapcsolódik a szórakoztatásba. .
Egyedi látványvilág
A 150 férőhelyesre tervezett, 1,25 milliárd forintos beruházással megvalósított VIBE Budapest egyediségét nem csak ezek az alapvető elemek adják. Az élményt a hely belsőépítészete is tovább fokozza, amely a dombornyomott csempéktől az egyedi tervezésű tapétákon és bútorokon, vagy a látványos champagne hűtőn és bárpulton át, a fákat imitáló, különleges világítástechnikát is magába foglaló tartóoszlopokig, vagy az szelfipontnak is kiváló mosdótérig, mind-mind olyan térélményt alkotnak, amitől nemcsak beltartalmában, hanem külalakjában is elmondhatjuk, hogy ez ma Budapest egyik legkülönlegesebb és legszebb helye.
A VIBE Budapest december 13-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, amihez az asztalfoglalás december 3-tól lehetséges. Azonban az év végéig tartó időszak még a soft opening jegyében telik. Az első három hétben még csak heti öt napos nyitva tartással, szűkített étlap kínálattal és csak vacsorára lehet beülni. A tervek szerint a soft opening után a VIBE már a hét minden napján elérhető lesz, sőt tavasztól már ebédidőben is kinyitnak.
(Fotók: Kaszás Gergely)
fun dining | széchenyi tér | szórakozás | műsor | menü
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!