Close
Olyan durvára sikerült a légitársaság áprilisi tréfája, hogy per is lehet belőle

Olyan durvára sikerült a légitársaság áprilisi tréfája, hogy per is lehet belőle

Nem mindenki nézte jó szemmel a humorosnak szánt bejegyzést.

A thaiföldi fapados légitársaság, a Vietjet munkatársai április 1-én kitettek egy posztot a Twitterre, mely szerint a cég

új nemzetközi útvonalat indít Nan tartomány és München között.

A poszt nagy visszhangot váltott ki a királypárti kommentelők körében, akik úgy vélték, hogy a társaság ezzel megsértette Maha Vajiralongkorn uralkodót. Az ironikus poszt alapja, hogy a király az idejének nagy részét Németországban tölti többek között emiatt is kerül általában a széles kritikák kereszttüzébe –, Nan tartomány pedig “királyi hitvesének”, Sineenat Wongvajiraphakdi-nak a szülőhelye. (Mellette egyébként a királynak van még egy, első számú felesége, Suthida királynő, aki korábban a Thai Airways utaskísérője volt.) 

Egy ügyvéd-aktivista, Srisuwan Janya egészen odáig ment, hogy feljelentést tett a rendőrségen felségsértés és számítógépes bűncselekmények miatt, mert, mint a Facebookon írta, a tweet “sértő szándékú” volt, és a bocsánatkérés nem elég.

Srisuwant egyébként jól ismerik Thaiföldön, mint rendszeres feljelentőt, egyszer azzal is eldicsekedett, hogy már több mint ezer ilyen akció fűződik a nevéhez, köztük fogyasztói átverések kapcsán, korrupciós és környezetvédelmi ügyekben.

Mint a thaiföldi rendőrség elmondta, áttekintik a történtekkel kapcsolatos “összes tényt” és kivizsgálják, hogy szóba jöhet-e “bűnözői szándék”. Később döntenek arról, hogy indítanak-e büntetőeljárást a légitársaság munkatársai ellen, ami akár tizenöt éves börtönbüntetést is vonhat maga után.

A tweetet később eltávolították, a légitársaság pedig másnap közleményben kért bocsánatot, mondván, hogy a felső vezetés nem tudott az ominózus kiírásról. Mint a vezérigazgatója, Woranate Laprabang írta, az incidensért felelős személyzetet felfüggesztették a vizsgálat idejére, és szeretnének „még egyszer elnézést kérni a thai emberektől az eset miatt”.

Bár nem pont a hasonló ügyek miatt, Thaiföld vitathatatlanul Ázsia egyik legizgalmasabb országa. Ezért is imádják annyian, na és persze a felejthetetlen gasztrokalandok miatt.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash, Wikimédia Commons)

légitársaság | Vietjet | fapados | április 1 | thaiföld

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Nincs még egy olyan utazási trükk, ami ennyire felháborítja a légitársaságokat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram