Close
Olyan durvára sikerült a légitársaság áprilisi tréfája, hogy per is lehet belőle

Olyan durvára sikerült a légitársaság áprilisi tréfája, hogy per is lehet belőle

Nem mindenki nézte jó szemmel a humorosnak szánt bejegyzést.

A thaiföldi fapados légitársaság, a Vietjet munkatársai április 1-én kitettek egy posztot a Twitterre, mely szerint a cég

új nemzetközi útvonalat indít Nan tartomány és München között.

A poszt nagy visszhangot váltott ki a királypárti kommentelők körében, akik úgy vélték, hogy a társaság ezzel megsértette Maha Vajiralongkorn uralkodót. Az ironikus poszt alapja, hogy a király az idejének nagy részét Németországban tölti többek között emiatt is kerül általában a széles kritikák kereszttüzébe –, Nan tartomány pedig “királyi hitvesének”, Sineenat Wongvajiraphakdi-nak a szülőhelye. (Mellette egyébként a királynak van még egy, első számú felesége, Suthida királynő, aki korábban a Thai Airways utaskísérője volt.) 

Egy ügyvéd-aktivista, Srisuwan Janya egészen odáig ment, hogy feljelentést tett a rendőrségen felségsértés és számítógépes bűncselekmények miatt, mert, mint a Facebookon írta, a tweet “sértő szándékú” volt, és a bocsánatkérés nem elég.

Srisuwant egyébként jól ismerik Thaiföldön, mint rendszeres feljelentőt, egyszer azzal is eldicsekedett, hogy már több mint ezer ilyen akció fűződik a nevéhez, köztük fogyasztói átverések kapcsán, korrupciós és környezetvédelmi ügyekben.

Mint a thaiföldi rendőrség elmondta, áttekintik a történtekkel kapcsolatos “összes tényt” és kivizsgálják, hogy szóba jöhet-e “bűnözői szándék”. Később döntenek arról, hogy indítanak-e büntetőeljárást a légitársaság munkatársai ellen, ami akár tizenöt éves börtönbüntetést is vonhat maga után.

A tweetet később eltávolították, a légitársaság pedig másnap közleményben kért bocsánatot, mondván, hogy a felső vezetés nem tudott az ominózus kiírásról. Mint a vezérigazgatója, Woranate Laprabang írta, az incidensért felelős személyzetet felfüggesztették a vizsgálat idejére, és szeretnének „még egyszer elnézést kérni a thai emberektől az eset miatt”.

Bár nem pont a hasonló ügyek miatt, Thaiföld vitathatatlanul Ázsia egyik legizgalmasabb országa. Ezért is imádják annyian, na és persze a felejthetetlen gasztrokalandok miatt.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash, Wikimédia Commons)

légitársaság | fapados légitársaság | thaiföld | Vietjet | április 1

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram