Izland egyik legrégebbi barlangjában kínál felejthetetlen viking vacsoraestet egy szálloda

A Hotel Rangá gondoskodik arról, hogy a szigetre látogatók életre szóló gasztronómiai élményben részesüljenek Izland egyik legősibb barlangjában.

A Hotel Rangá megragadja és nem engedi el Izland szellemét. Sőt, mindazt, ami a szigetország esszenciája, múltja, jelene és jövője, az odalátogatóknak is át kívánják adni. Segítenek a vendégeiknek felfedezni a csodálatos tájakat, tippeket adnak a sarki fény-vadászatokra, most pedig egy egészen különleges gasztronómiai túrán vezetik be őket a viking hagyományokba.

Az Icelantic Cave Dining egy elképesztő viking kaland,

aminek keretében a vendégek tradicionális viking ételeket fogyaszthatnak a Hella-barlangokban.

A tizenkét Hella-barlang közül csak négy nyitott a nagyközönség előtt és alapesetben csak vezetett túrákon járhatóak be. Itt találhatók ugyanis Izland legrégebbi régészeti maradványai is, melyek a történészek szerint  vikingek letelepedése előtti időkből származhatnak.

A vacsoraest egy ilyen autentikus környezetben hatalmas élmény, ami ráadásul hitelesen tükrözi Izland történelmét is.

A vendégek a szálloda főszakácsa és csapata által készített ételeket kóstolnak, beleértve a gravlaxot, vagyis érlelt lazacot, a skyr névre hallgató krémsajtot, és bárányhúst is. Ezek mind olyan fogások,  amelyeket az izlandiak évszázadok óta szeretnek. Az ételeket helyi kézműves sörök és válogatott borok egészítik ki. 

Az egész gyertyafényben zajlik, ami csak fokozza a varázst.

A különleges gasztronómiai élményért mélyen a zsebébe kell nyúlnia  a vendégeknek, hiszen az árak 1700 eurótól, azaz körülbelül hatszázharmincezer forinttól kezdődnek. A vacsorát egy héttel előre le kell foglalni a szállodában. A programon csak a szállóvendégek vehetnek részt.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Hotel Rangá)

étel | viking | izland | fogas | gasztronómia | vacsora

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom